concept cars

TANULMÁNY-
AUTÓK

A Lexus tanulmányautói izgalmas bepillantást engednek a jövő formatervezési irányzataiba.

main menu lexus brand

FORMATERVEZÉSI
INNOVÁCIÓ

Ebben a szekcióban bemutatjuk leglátványosabb formai tanulmányainkat.

hybrid cars

HIBRID
AUTÓK

Sokféle hibrid autó létezik, egy dolog azonban mindegyikben azonos.

lexus service

LEXUS
MÁRKASZERVIZEK

Az Önhöz legközelebbi Lexus Központok vagy márkaszervizek egyszerű keresése.

jarmutartozekok thumb

ALKATRÉSZEK ÉS
TARTOZÉKOK

Az eredeti Lexus alkatrészek és járműtartozékok használatával hosszú távra biztosíthatja autója megbízható működését.

AZ ÚJ LEXUS RX L MÉG TÖBB TERET AD A LUXUSNAK

Immár a népesebb vagy sok csomaggal utazó családok is élvezhetik egy luxus SUV összes előnyét, hiszen a Lexus bemutatta a három üléssoros RX “L” modellt. 20 évvel ezelőtt éppen az RX teremtette meg a luxus-crossoverek szegmensét, és jelenleg is ez a legnépszerűbb luxus SUV az amerikai piacon.

A 2018-as RX 450hL ugyanazokat a stílusjegyeket hordozza, amelyek sikerre vitték az autót – ám utasterében nem öt, hanem hét ülés van.

PRAKTIKUS ÉS STÍLUSOS

Az RX L modellek a harmadik üléssor beépítésével sem vesztették el karcsú formájukat és kiváló manőverező képességüket. A Lexus mesterien oldotta meg az autó átformálását: a karosszériát 110 mm-rel nyújtotta meg hátrafelé, és meredekebbre vette a hátsó szélvédőt, kellemes fejteret biztosítva a harmadik üléssorban utazóknak, és tágasabb rakteret kialakítva az üléstámlák mögött.

A hétüléses változatba egy 60/40 arányban dönthető üléspadot építettek be. Hátulra is egyszerű a beszállás, mivel egy kar meghúzása után a második üléssor előrecsúszik.

A harmadik üléssor mögött húzódó csomagtér hosszabb, mint a versenytársak modelljeiben.

A Lexus úgy tervezte meg az RX L harmadik üléssorát, hogy ugyanolyan kényelmet és fényűzést kínáljon, mint a második sor, amely kissé magasabban helyezkedik el, hogy elegendő lábteret biztosítson a leghátul utazók számára. Az üléseket bőrkárpit borítja, amely többféle színben is megrendelhető. A háromzónás klímavezérlésnek köszönhetően a harmadik üléssor utasai maguk szabályozhatják a hőmérsékletet és a szellőzést, sőt az RX L vásárlói motorosan dönthető harmadik üléssort és intelligens, elektromos mozgatású csomagtérajtót is kérhetnek autójukhoz. Ez utóbbi úgy nyitható-zárható, ha az autós a Lexus embléma közelébe tartja a kezét.

ÉLES SZÖGLETEK,
HATÁROZOTT ÍVEK

A 2018-as RX L modellek ugyanazt a magas színvonalú biztonságot, stílust, luxust és teljesítményt kínálják, mint az ötszemélyes változatok. A SUV sokoldalúságát a luxusszedán komfortjával ötvöző, trendteremtő típust továbbra is a márka éles szögletekkel és határozott ívekkel megformált, hatásos formavilága jellemzi. A Lexus jellegzetes, orsó formájú hűtőrácsa körül elegáns krómszegély fut, és az elemet L-alakú LED fényszórók keretezik.

Az RX L modellek feketére festett C-oszlopa olyan benyomást kelt, mintha a tető az autó fölött lebegne. Az orsó forma az autó hátsó részén is felismerhető, ahol a hátsó sárvédőkre is kifutó, L-alakú lámpatestek ölelik körül a csomagtérajtót. Az alapfelszereltség részét képezik a 20 colos könnyűfém keréktárcsák, amelyek hatásosan hangsúlyozzák ki az RX L erőteljes kiállását. A karosszéria fényezését makromolekuláris polimerből készült karcolásálló, ''önjavító'' bevonat védi.

LEXUS BIZTONSÁG

A 2018-as RX L modellekben mindhárom üléssor utasait megóvja a kabin teljes hosszában végighúzódó függönylégzsák. A Lexus Safety System + alapfelszereltség; a csomagban többek közt megtalálható a gyalogosészlelő funkcióval kiegészített ütközés elleni biztonsági rendszer (PCS), a kormánykorrekciót is biztosító sávtartó asszisztens (LKA), az automatikus távfény-vezérlés és a minden sebességtartományban használható adaptív sebességtartó automatika. A gazdagabb felszereltségű változatoknál elérhető még a holttérfigyelő (BSM), a panoráma monitor (PVM), az intelligens parkolássegítő szenzor (IPS), a hátsó keresztirányú forgalomfigyelő fékrendszer és az adaptív fényszórórendszer (AHS) is.

RX 450h L

AZ ÉLVEZETES MENETDINAMIKA MELLETT A LEXUS RX 450h L HÉTÜLÉSES UTASTERET ÉS MÉG TÁGASABB CSOMAGTERET KÍNÁL.

A Lexus Hybrid Drive rendszer intelligensen párosítja egy D4-S befecskendezéses, 3,5 literes V6-os benzinmotor és két nagy nyomatékú elektromotor/generátor erejét, így a 313 LE összteljesítményű rendszer lendületesen gyorsítja az autót, és magabiztos előzést garantál.

Az RX 450hL változat üzemmódválasztója egy EV beállítást is kínál, amivel a vezető tisztán elektromos hajtással is haladhat rövidebb távolságokon, alacsonyabb sebességtartományban. Ez a megoldás különösen a nagy parkolókban és mélygarázsokban hasznos, vagy olyan helyeken, ahová tilos behajtani hagyományos hajtású járművekkel.

IRÁNYÍTÁS, RUGÓZÁSI KÉNYELEM

A Lexus RX L modellek mind a hét utasa ugyanazt a sima és csendes rugózást élvezheti, amit már jól ismerünk az ötszemélyes változatokból. Az első rugóstag és a kettős keresztlengőkaros hátsó futómű minden útfelületen kimagasló agilitást és sima futást biztosít. Az elektromos szervokormánnyal (EPS) könnyedén és kényelmesen irányítható az autó, és a vezető kiváló visszajelzéseket kap az útról. Az opcióként rendelhető adaptív futómű mindig a pillanatnyi útviszonyokhoz igazítja a lengéscsillapítók beállítását.

IGÉNYESEN KIALAKÍTOTT,
FÉNYŰZŐ UTASTÉR

Az RX kifogástalan kidolgozású kabinjában testhez simuló ülések és a középkonzoltól a kesztyűtartóig lágyan ívelő, gyönyörűen megmunkált fabetétek várják az utasokat

Az utastér díszítőelemei többféle kivitelben választhatók; ilyen például a Bambusz, a Diófa, a Matt Shimamoku, a Fekte díszbetét és a Sötét lézermetszett fabetét. Az alapkivitelű modellek Fekete díszbetét dekorációs elemein csillogó fekete színben ragyog a dombornyomású, háromdimenziós hatású mintázat.

A műszerfal felületébe belesimuló Head-Up Display (HUD) színes képként vetíti a szélvédőre a legfontosabb információkat, hogy a vezetőnek egyetlen pillanatra se kelljen elfordítania tekintetét a forgalomról.

MULTIMÉDIA

2018-as Lexus RX L modellek kiváló minőségű audiorendszerei és modern kijelzői a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek. Az alapfelszereltség részeként kínált Display Audio rendszerben az iparág első 12,3 colos, nagy felbontású, osztott képernyős funkciót kínáló multimédia kijelzője is megtalálható, amelyen a navigációs rendszer mellett a klímaberendezés és több más fedélzeti rendszer beállításai is megjeleníthetők. A berendezés a számítógépek egeréhez hasonlóan használható Remote Touch Interface rendszerrel kezelhető. A Dipslay Audio része az AM/FM rádió, Bluetooth® audio, hangvezérlés, micro SD-kártya aljzat, AUX mini jack csatlakozó, két USB port és 12 hangszóró található. A leggyakrabban használt kapcsolók kényelmesen elérhető helyre, a vezető keze ügyébe kerültek. A középső üléssori USB-portokat az utasok is kényelmesen használhatják, és innen tölthetik fel hordozható eszközeik akkumulátorát.

Az autó legmagasabb felszereltségi szintjén már elérhető a 835 wattos, 15 hangszórós Mark Levinson Premium Surround System, amelynek fejlett Clari Fi™ technológiája új életre kelti a tömörített digitális hangfájlokat.

A legerősebb és legalacsonyabb fogyasztású RX modell, az RX 450hL opciós listáján az ülésfűtés/szellőztetés, a holttérfigyelő (BSM) és a hátsó keresztirányú forgalomfigyelő fékrendszer is szerepel.

INFORMÁCIÓK AZ AUTÓRÓL

 • Lexus Hybrid Drive rendszer 3,5 literes V6-os benzinmotorral, két elektromotor/generátorral és elektronikus vezérlésű, fokozatmentes sebességváltóval
 • A rendszer összteljesítménye 230 kW (313 LE)
 • Összkerékhajtás a független hátsó elektromotor/generátor segítségével
 • 37 kW teljesítményű nikkel-metál hidrid (Ni MH) akkumulátor

 • A szerkezeti merevséget számos élvonalbeli technológia növeli, például a karosszériaelemek ragasztása és lézerhegesztése; a karosszéria kialakításához széles körben használtak fel nagy szakítószilárdságú acél elemeket; az első és hátsó ajtók körül gyűrű alakú megerősítések találhatók
 • 20 colos alumínium keréktárcsák 235/55 R20 méretű gumiabroncsokkal

 • Lexus Safety System + gyalogosészlelő funkcióval kiegészített ütközés elleni biztonsági rendszerrel (PCS), kormánykorrekciót is biztosító sávtartó asszisztenssel (LKA), automatikus távfény-vezérlésel (AHB) és minden sebességtartományban használható adaptív sebességtartó automatikával
 • Rendelhető holttérfigyelő (BSM), a panoráma monitor (PVM), intelligens parkolássegítő szenzor (IPS) és hátsó keresztirányú forgalomfigyelő fékrendszer
 • 2018-ban az RX és RX L modellekhez ingyenes Enform biztonsági kapcsolat és Enform szolgáltatási kapcsolat jár az autó használatának első 10 évére
 • 10 SRS légzsák: kétfázisú, kétkamrás első légzsák a vezető- és utasoldalon, térdlégzsák a vezető- és utasoldalon, első oldallégzsákok, hátsó oldallégzsákok és a kabin teljes hosszában kinyíló, mindhárom üléssor utasait védő függönylégzsákok
 • Négyszenzoros, négycsatornás blokkolásgátló fékrendszer (ABS) elektronikus fékerőelosztóval (EBD), vészfékasszisztens (BA), kipörgésgátló (TRAC), járműstabilitás-vezérlés (VSC) és hegymeneti elindulássegítő rendszer
 • A Smart Stop technológia automatikusan csökkenti a motor teljesítményét, ha a vezető egyszerre nyomja le a fék- és a gázpedált
 • Aktív első fejtámlák mérséklik az ostorcsapás jellegű nyaksérülések súlyosságát a hátulról érkező ütközések során
 • Panoráma monitor (opció) Luxus / Kényelem (röviden)

 • Elektromos mozgatású napfénytető
 • 15 hangszórós Mark Levinson® Surround Sound rendszer
 • 10 irányban elektromosan állítható első ülések motoros mozgatású deréktámasszal
 • Hangszigetelő szélvédő
 • Személyre szabható jármű-beállítások, például ajtóreteszelés, belső-külső fények, a vezetőülés beszállássegítő funkciója, ablakzárás
 • Háromzónás, automatikus klímaberendezés, utastéri tisztalevegő-szűrővel

 • Intelligens motoros mozgatású csomagtérajtó
 • Motoros mozgatású, mélységében és magasságában állítható kormányoszlop
 • SmartAccess nyitási rendszer, nyomógombos motorindítás
 • Az RX 450hL gazdagabb alapfelszereltségében a beépített navigáció, a 12 hangszórós audiorendszer, az első ülésfűtés/szellőztetés és fűthető kormánykerék is szerepel.

A személyi adatok védelméről szóló európai rendelkezések az Ön privát szférájának védelmét szolgálják. A Lexus cookie-nak is nevezett szövegfájlokat használ, amelyek megjegyzik, hogy Ön melyik oldalakra látogatott el honlapunkon, és ott mit csinált. A Lexus kizárólag a saját honlapjára utaló cookie-kat használ, valamint olyanokat, amelyek hasznos információkat gyűjtenek az Ön számára; például megmutatják a lakóhelyéhez legközelebbi márkakereskedést, vagy az Ön által konfigurált autókat. Kérjük, engedélyezze további cookie-k használatát is, amelyek révén honlapunk még élvezhetőbbé válik az Ön számára.

COOKIE-BEÁLLÍTÁSOK