concept cars

TANULMÁNY-
AUTÓK

A Lexus tanulmányautói izgalmas bepillantást engednek a jövő formatervezési irányzataiba.

main menu lexus brand

FORMATERVEZÉSI
INNOVÁCIÓ

Ebben a szekcióban bemutatjuk leglátványosabb formai tanulmányainkat.

hybrid cars

HIBRID
AUTÓK

Sokféle hibrid autó létezik, egy dolog azonban mindegyikben azonos.

lexus service

LEXUS
MÁRKASZERVIZEK

Az Önhöz legközelebbi Lexus Központok vagy márkaszervizek egyszerű keresése.

jarmutartozekok thumb

ALKATRÉSZEK ÉS
TARTOZÉKOK

Az eredeti Lexus alkatrészek és járműtartozékok használatával hosszú távra biztosíthatja autója megbízható működését.

LEXUS ÖNTÖLTŐ HIBRID

MIÉRT ÉRDEMES HIBRIDET VÁLASZTANI?

Egy benzinmotor tekintélyes ereje, amit észrevétlenül egészít ki egy elektromotor hatékonysága és takarékossága.

HATÉKONY TELJESÍTMÉNY - KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL

Egy Lexus hibrid kifejezetten takarékosan és tisztán működik, ám a teljesítmény tekintetében nem ismer megalkuvást. Ismerje meg előnyeit, és bármilyen kérdése is merülne fel, itt megtalálja rá a választ. Hamarosan megérti majd, miért választja olyan sok autós a Lexus hibrideket.

2017 lexus understanding hybrid portrait self charging

EGY HIBRID ELŐNYEI

ÖNTÖLTŐ: NINCS SZÜKSÉG KÜLSŐ ÁRAMFORRÁSRA

Az elektromos autókkal és a plug-in hibridekkel ellentétben egy Lexus hibridet sosem kell hálózatról tölteni. Ez az autó öntöltő, így mindig útra készen áll.

Mindegy, hogy Ön főleg a városban közlekedik, esetleg hétvégi családi kiruccanásra indul vagy rendszeresen hosszú utakat tesz meg - mi biztosak vagyunk abban, hogy egy Lexus hibrid bármilyen igényének megfelel majd.

RÖVIDEN A HIBRIDEKRŐL

 • HOGYAN MŰKÖDNEK A LEXUS HIBRID AUTÓI?

  A Lexus hibridek intelligensen kombinálják a benzinmotor és az elektromotor erejét. Az autó saját rendszere önműködően választja ki a körülményeknek leginkább megfelelő hajtást, anélkül, hogy Ön ezt észrevenné. A hibrid technológia segítségével nagyon takarékosan, sőt - az elektromos hajtással - akár nulla károsanyag-kibocsátással is autózhat.

 • KELL TÖLTENI AZ AUTÓT?

  Nem. Az innovatív energia-átalakításnak és az energiavisszanyerő fékezésnek köszönhetően a rendszer menet közben magától feltölti az elektromotorokat hajtó akkumulátort.

 • NEM DRÁGÁBB A HIBRID?

  Egy Lexus hibrid használata vagy karbantartása nem jár plusz költséggel. Sőt hosszú távon jelentős megtakarítást eredményez az autó alacsony fogyasztása - hiszen a rendszer gyakran kapcsol át elektromos hajtásra -, emellett pedig sok helyen adókedvezményekre is számíthat a csekélyebb emisszió miatt.

 • MENNYIRE MEGBÍZHATÓK A MOTOROK?

  Hibrid modelljeink ugyanolyan megbízhatók, mint a szokványos benzin- vagy dízelmotoros autók. Szerkezetük kifejezetten tartós, az elektromotorok és a generátorok pedig egyáltalán nem igényelnek karbantartást. Ráadásul mindig számíthat arra a nyugalomra, amit az egyedülálló Hibrid Állapotfelmérés biztosít.

 • RONTJA A HIBRID HAJTÁS A TELJESÍTMÉNYT?

  Soha. Autóink valójában még jobban is működnek a hagyományos modelleknél, különösen amikor elektromos hajtással indulnak el álló helyből, és csak a megfelelő pillanatban kapcsolnak át a benzinmotorra.

 • HOGYAN KELL KARBANTARTANOM EGY HIBRIDET?

  Az évente elvégzett Hibrid Állapotfelmérés megnyugtatóan biztosítja, hogy Lexus hibridje mindig a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa. A Hibrid Állapotfelmérést díjmentesen elvégezzük, amikor Lexusát szervizelteti.

2017 lexus understanding hybrid cinemagraph engine fallback

RELAXÁLT AUTÓZÁS

Tapasztalja meg Ön is, mennyire észrevétlenül működik a hibrid hajtás, automatikusan váltogatva két erőforrást, és a legkisebb mértékben sem vonva el figyelmét a legfontosabb dologról: a vezetés öröméről.

MINDEN KÉRDÉSÉRE VÁLASZOLUNK

A hibrid technológia úttörőiként 2004-ben léptünk színre első ilyen autónkkal, s ezután hamarosan a Lexus lett a világ első számú luxus hibrid gyártója. Ha bármilyen kérdése merül fel, kérjük, nézze át a lent található GYIK szekciót, vagy lépjen kapcsolatba hivatalos Lexus márkakereskedőjével.

 • MI AZ A HIBRID AUTÓ?

  Egy hibrid autóban két erőforrás található: egy benzinmotor és egy elektromotor. Egy full hybrid rendszerben (mint a Lexus Hybrid Drive) mindkét erőforrás önállóan is képes a jármű mozgatására, de együttes erővel is hajthatják az autót. A hibrid rendszer folyamatosan figyeli a közlekedés körülményeit, és ezeknek megfelelően észrevétlenül szabályozza az energia áramlását. Így az autó takarékosabban, kevesebb károsanyag-kibocsátással és optimális teljesítménnyel működik.

 • HOGYAN MŰKÖDNEK A HIBRID AUTÓK?

  A benzinmotorok egyenletes fordulatszámnál a leghatékonyabbak, az elektromotorok pedig akkor, amikor az autó gyorsít, vagy kis sebességgel halad. A hibridek e két hajtásmód előnyeit egyesítik.

  A Lexus hibridek teljesítményszabályzó egysége intelligensen figyeli a közlekedés körülményeit, és mindig az adott helyzethez leginkább illő erőforrást választja. A rendszer észrevétlenül váltogat a kétféle hajtásmód között, vagy éppen egyszerre használja azokat. Az optimális választás eredményeképpen Ön mindig a lehető legnagyobb teljesítményre, gyors váltásokra és dinamikus autózásra számíthat.

  Mindehhez finoman hangolt aerodinamika és kis tömegű anyagok társulnak, így hibrid technológiánk rendkívül alacsony fogyasztással és csekély emisszióval működik. Ha pedig tisztán elektromos hajtással autózik, autója nulla károsanyag-kibocsátással halad.

 • MENNYIRE MEGBÍZHATÓK A LEXUS HIBRIDEK?

  Hibrid modelljeink ugyanolyan megbízhatók, mint a hasonló teljesítményű benzin- vagy dízelmotoros autók. Szerkezetük kifejezetten tartós, az elektromotorok és a generátorok pedig egyáltalán nem igényelnek karbantartást.

 • DRÁGÁBB EGY HIBRID AUTÓ KARBANTARTÁSA?

  Az évente elvégzett Hibrid Állapotfelmérés megnyugtatóan biztosítja, hogy Lexus hibridje mindig a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa. A Hibrid Állapotfelmérést díjmentesen elvégezzük, amikor Lexusát szervizelteti. De ha valamiért kihagyja a szervizt, magát a Hibrid Állapotfelmérést külön is elvégeztetheti.

 • MIK A HIBRID AUTÓK ELŐNYEI?

  Egy hibrid csak akkor fogyaszt üzemanyagot, amikor arra tényleg szükség van. Amikor Ön kis sebességgel autózik, járműve észrevétlenül átkapcsol elektromos hajtásra. Ez azt jelenti, hogy egy hibrid autó takarékosan, gazdaságosan és tisztán működik - még gyorsításkor is. Ha pedig tisztán elektromos hajtással autózik, autója nulla károsanyag-kibocsátással halad. A jármű általános teljesítménye mindig optimális.

 • MIK A LEXUS HIBRIDEK ELŐNYEI MÁS HIBRID RENDSZEREKHEZ KÉPEST?

  A Lexus hibrid technológiája az eredeti és egyben a legjobb megoldás. Mi voltunk az elsők, akik full hybrid luxusautókat készítettünk, és azóta is folyamatosan tökéletesítjük ezt a hajtásláncot. Élvonalbeli rendszerünket világszerte több mint egymillió ember használja, akik kilométerek millióit tették már meg autóinkkal.

  Más rendszerekkel ellentétben a Lexus Hybrid Drive kis sebességnél tisztán elektromos hajtással is működik, ami nulla emissziót és remek fogyasztást jelent. Versenytársaink rendszereiben sokkal kisebb elektromotor található, ami csak a benzinmotorral együtt működik, önállóan viszont nem képes hajtani az autót.

 • ÉN IS VÁLTHATOK AZ ERŐFORRÁSOK KÖZÖTT?

  Erre nincs szükség. Az intelligens teljesítményszabályzó egység folyamatosan figyeli a forgalmi körülményeket, és mindig úgy irányítja az energiaáramlást, hogy az emisszió a legcsekélyebb, a teljesítmény pedig a legmagasabb legyen. Ez akkor is így van, amikor az autó elindul, gyorsít, egyenletes sebességgel suhan vagy éppen lassít.

  A nulla károsanyag-kibocsátás és a maximális takarékosság jegyében azonban rövid távokon Ön is bekapcsolhatja az elektromos hajtást, ha a közlekedés körülményei megfelelőek.

 • OTTHAGYHATOM VALAHOL HOSSZABB IDŐRE LEXUS HIBRIDEMET AZ AKKUMULÁTOR FELTÖLTÉSE NÉLKÜL?

  Lexus hibridjét sosem kell külső áramforrásról feltölteni; ez az autó mindig útra kész.

  Ahogy egy hagyományos autóban, úgy egy hibridben is lemerülhet az akkumulátor, ha hosszú időn át nem használják, például amikor Ön nyaralni megy. De ez nagyon valószínűtlen. Ha mégis megtörténne, a benzinmotor akkor is gond nélkül elindítja az autót.

  A fejlett, kompakt méretű akkumulátort menet közben tölti a benzinmotor és az ECB-R (elektronikus vezérlésű fékenergia-visszanyerés). Ez az intelligens rendszer elektromos árammá alakítja a fékezés energiáját, és ezzel tölti az akkumulátort.

 • MILYEN MESSZIRE JUTNAK EL A LEXUS HIBRIDEK ELEKTROMOS HAJTÁSSAL?

  Ez az akkumulátor töltöttségétől, a vezetés körülményeitől és az autó terhelésétől függ.

  Alacsony sebesség mellett egy Lexus hibrid tisztán elektromos hajtással is haladhat. Rendszerünk intelligensen ellenőrzi az akkumulátort, és nem engedi, hogy a töltöttség egy minimális szint alá csökkenjen. Ha tehát Ön hosszabban vagy gyorsabban autózik, beindul a benzinmotor.

 • MIBEN KÜLÖNBÖZIK EGY LEXUS HIBRID A BENZINMOTOROS MODELLTŐL?

  Minden Lexus hibridben két erőforrás található: egy benzinmotor és egy elektromotor. Mindkettő önállóan is képes a jármű mozgatására, de együttes erővel is hajthatják az autót. A világ legfejlettebb teljesítményszabályzó egysége intelligensen figyeli a közlekedés körülményeit, és ezeknek megfelelően észrevétlenül szabályozza az energia áramlását. Így az autó takarékosabban, kevesebb károsanyag-kibocsátással és optimális teljesítménnyel működik.

  A hibridek termékkínálatunk csúcsmodelljei, a legmagasabb szintű felszereltséggel és páratlan vezetési élménnyel. Akár saját használatára, akár cégautónak választ egy ilyen autót, a Lexus hibrid pénzt takarít meg Önnek, ugyanakkor pedig a környezeti terhelés mérséklésében is segít.

Next steps