Open Leasing Hero Image

NYÍLTVÉGŰ PÉNZŰGYI LÍZING

Cégautó készpénzre vagy lízingelve?

Személyautónál a nyíltvégű lízinges beszerzésnek több olyan előnye van a készpénzes vásárlással szemben, ami egyértelműsíti, hogy a vállalkozások sok esetben sokkal gazdaságosabban tudják beszerezni céges személyautóikat.
3 forintosítható előny a készpénzes vásárlással szemben:
1. Visszaigényelhető áfa
A lízingdíjak áfa tartalma az üzleti használat arányában levonható

2. KKV adókedvezmény
Kis-és Középvállalkozások a fizetett kamat 60%-át levonhatják a társasági adójukból

3. Likviditási többlet
A beszerzésre ki nem fizetett összeg leköthető, befektethető vagy a cég más beruházására fordítható
A fenti 3 előnnyel az alábbi megtakarítások érhetőek el egy 13 450 000 Ft-os Lexus NX 300h Elegance Multimedia 4WD modellnél (5 éves futamidő mellett):
 
Visszaigényelhetö áfa, 100%-os űzleti használatot feltételezve: 2,294,247 Ft
KKV adókedvezmény: 1,183,299 Ft
Felszabaduló töke kamata/hozama 2%-kal számolva: 729,371 Ft
 
Vételárra vetített teljes ráfordítás:
 
Készpénzes beszerzés: 11,970,000 Ft
Lízingelt beszerzés: 8,966,893 Ft
Űgyfélelőny: 3,003,107 Ft

A konstrukcióról röviden

A gépjárművet a Toyota Pénzügyi Zrt. megvásárolja majd lízingbe adja az ügyfélnek, aki a céges használat arányában az egyes lízingdíjakból visszaigényelheti az áfát. A nyíltvégű pénzügyi lízing esetén az ügyfél nem szerez automatikusan tulajdonjogot a gépjárművön a futamidő végén (szemben a zártvégű pénzügyi lízinggel). Lejáratkor szabadon dönthet, hogy visszaadja az autót, esetleg él a vételi jogával és a beépített maradványértéken megvásárolja azt, vagy kijelöl egy harmadik személyt, aki megvásárolhatja az autót (szintén maradványértéken).

Előnyök

 • személygépkocsi áfája (a törvényben meghatározott módon) visszaigényelhető
 • az áfa visszaigényelhetőség készpénzes vásárlásnál nem jelentkezik!
 • a finanszírozás alapja a nettó beszerzési ár + regisztrációs adó és nem a bruttó vételár
 • a maradványérték csökkenti a havi lízingdíjat
 • futamidő végén, az ügyfél szabadon dönthet, hogy megveszi az autót, kijelöli a vevőt vagy visszaadja a lízingbe adónak

Konstrukció jellemzői

 • Ügyfelek lehetnek: Társas vállalkozások, Egyéni vállalkozók
 • Finanszírozható eszközök: személygépjármű
 • Eszköz kora: új és használt autó
 • Devizanem: forint alapú finanszírozás
 • Futamidő: 24-72 hónapig

Fontos tudnivalók

 • a havi lízingdíjak áfa visszaigénylésénél arányosítani kell a céges és magán használatot; azaz ha pl. 60%-ban valósul meg céges használat úgy ilyen arányban lehet az áfát visszaigényelni
 • csak a lízingdíjak áfája vonható le, a maradványértéké nem
 • a lízingbe vevő lejáratkor élhet vételi opciójával és a maradványértéken megvásárolhatja az autót vagy kijelölhet egy harmadik személyt, aki megvásárolhatja azt
 • lejáratkor az illetékfizetési szabályok vonatkozásában az aktuális jogszabályok az irányadóak


Nyíltvégű pénzügyi lízing ajánlatunkat kérje Lexus márkakereskedőjétől, ahol szakértő kollégáink nyújtanak további tájékoztatást és felvilágosítást a konstrukció sajátosságairól és előnyeiről.

A nyíltvégű pénzügyi lízing számokban

Lexus NX 300h Elegance 4WD
Bruttó ár: 11,970,000 Ft
Nettó Lízingtőke: 9,441,354 Ft
Futamidő: 5 év
Finanszírozott ősszeg (70%): 6,608,948 Ft
Bruttó maradványérték: 1,199,052 Ft
Havi nettó lízingdíj: 114,135 Ft
THM: 4.9%
 
A Toyota Pénzügyi Zrt. üzleti (nem magánszemély) ügyfeleknek szóló, változó kamatozású nyíltvégű pénzügyi lízing kalkulációja. A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembe vételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM értéke nem tükrözi a finanszírozás kamatkockázatát. A kalkuláció tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek. A Toyota Pénzügyi Zrt. a kondíciók változtatásának jogát fenntartja. A mintakalkuláció elkészítésénél a személygépjármű dokumentáltan 100%-os üzleti célra történő használatát feltételeztük és a likviditási többlet hozamánál 2%-os értékkel számoltunk. A jelen termékleírásban foglaltak, így különösen a lízingdíjak áfa tartalmának visszaigénylésére vonatkozó tájékoztató semmi esetre sem tekinthetők a Toyota Pénzügyi Zrt. által nyújtott ajánlatnak, sem tanácsadásnak, annak célja kizárólag a figyelemfelkeltés. A Toyota Pénzügyi Zrt. ezzel kapcsolatban minden felelősséget kizár. Kérjük, hogy szerződéskötés előtt alaposan tanulmányozzák a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket, vagy kérjék szakértőjük tanácsát. A nyílt végű pénzügyi lízing részletes szabályait a vonatkozó szerződéses dokumentumok tartalmazzák. A Toyota Pénzügyi Zrt. a kondíciók változtatásának jogát fenntartja. További részletek a Lexus márkakereskedésekben.