rx reveal lexus news

MEGÉRKEZETT A HÁROM ÜLÉSSOROS LEXUS RX 450h

PRAKTIKUS ÉS STÍLUSOS

Az RX L modellek a harmadik üléssor beépítésével sem vesztették el karcsú formájukat és kiváló manőverező képességüket. A Lexus mesterien oldotta meg az autó átformálását: a karosszériát 110 mm-rel nyújtotta meg hátrafelé, és meredekebbre vette a hátsó szélvédőt, kellemes fejteret biztosítva a harmadik üléssorban utazóknak, és tágasabb rakteret kialakítva az üléstámlák mögött.

A hétüléses változatba egy 60/40 arányban dönthető üléspadot építettek be. Hátulra is egyszerű a beszállás, mivel egy kar meghúzása után a második üléssor előrecsúszik. A harmadik üléssor mögött húzódó csomagtér hosszabb, mint a versenytársak modelljeiben.

A Lexus úgy tervezte meg az RX L harmadik üléssorát, hogy ugyanolyan kényelmet és fényűzést kínáljon, mint a második sor, amely kissé magasabban helyezkedik el, hogy elegendő lábteret biztosítson a leghátul utazók számára. Az üléseket bőrkárpit borítja, amely többféle színben is megrendelhető. A háromzónás klímavezérlésnek köszönhetően a harmadik üléssor utasai maguk szabályozhatják a hőmérsékletet és a szellőzést, sőt az RX L vásárlói motorosan dönthető harmadik üléssort és intelligens, elektromos mozgatású csomagtérajtót is kérhetnek autójukhoz. Ez utóbbi úgy nyitható-zárható, ha az autós a Lexus embléma közelébe tartja a kezét.

Az RX L modellek praktikumát és sokoldalúságát olyan megoldások növelik, mint a harmadik üléssor lehajtásával kialakítható sík raktérpadló, a két pohártartó, a könnyen mozgatható és elpakolható kalaptartó, illetve a csomagtér oldalában futó, burkolattal takart rögzítősínek.


 

 
  rx reveal hero interior
 • 
 

 
  rx reveal portrait 01

  RX L

  JELLEGZETES LEXUS-DIZÁJN

  A 2018-as RX L modellek ugyanazt a magas színvonalú biztonságot, stílust, luxust és teljesítményt kínálják, mint az ötszemélyes változatok. A SUV sokoldalúságát a luxusszedán komfortjával ötvöző, trendteremtő típust továbbra is a márka éles szögletekkel és határozott ívekkel megformált, hatásos formavilága jellemzi. A Lexus jellegzetes, orsó formájú hűtőrácsa körül elegáns krómszegély fut, és az elemet L-alakú LED fényszórók keretezik.

  Az RX L modellek feketére festett C-oszlopa olyan benyomást kelt, mintha a tető az autó fölött lebegne. Az orsó forma az autó hátsó részén is felismerhető, ahol a hátsó sárvédőkre is kifutó, L-alakú lámpatestek ölelik körül a csomagtérajtót. A karosszéria fényezését makromolekuláris polimerből készült karcolásálló, ‘öngyógyító’ bevonat védi.

 • 
 

 
  rx reveal portrait 02

  RX L

  BIZTONSÁG

  A 2018-as RX L modellekben mindhárom üléssor utasait megóvja a kabin teljes hosszában végighúzódó függönylégzsák. Lexus Safety System+ már az Executive felszereltségtől kezdve megtalálható az autóban; a csomagban többek közt megtalálható a gyalogosészlelő funkcióval kiegészített ütközés elleni biztonsági rendszer (PCS), a kormánykorrekciót is biztosító sávtartó asszisztens (LKA), az automatikus távfény-vezérlés és a minden sebességtartományban használható adaptív sebességtartó automatika. A Luxury változatnál elérhető még a holttérfigyelő (BSM), a panoráma monitor (PVM), az intelligens parkolássegítő szenzor (IPS), a hátsó keresztirányú forgalomfigyelő fékrendszer és az adaptív fényszórórendszer (AHS) is.

 • 
 

 
  rx reveal portrait 03

  RX L

  RX 450hL

  A Lexus Hybrid Drive rendszer intelligensen párosítja egy D4-S befecskendezéses, 3,6 literes V6-os benzinmotor és két nagy nyomatékú elektromotor/generátor erejét, így a 313 LE összteljesítményű rendszer lendületesen gyorsítja az autót, és magabiztos előzést garantál.

  A hibrid hajtású modell igazán egyedi összkerékhajtást kínál. Az RX 450hL változat fogaskerék-áttétele és hátsó kardántengelye helyett a Lexus mérnökei egy elektromotort építettek a hátsó tengelyhez; ez hajtja meg a hátsó kerekeket, szükség esetén optimális tapadást biztosítva.

  Az RX 450hL változat üzemmódválasztója egy EV beállítást is kínál, amivel a vezető tisztán elektromos hajtással is haladhat rövidebb távolságokon, alacsonyabb sebességtartományban. Ez a megoldás különösen a nagy parkolókban és mélygarázsokban hasznos, vagy olyan helyeken, ahová tilos behajtani hagyományos hajtású járművekkel.

 • 
 

 
  rx reveal portrait 04

  RX L

  IRÁNYÍTÁS, RUGÓZÁSI KÉNYELEM

  A Lexus RX L modellek mind a hét utasa ugyanazt a sima és csendes rugózást élvezheti, amit már jól ismerünk az ötszemélyes változatokból. Az első rugóstag és a kettős keresztlengőkaros hátsó futómű minden útfelületen kimagasló agilitást és sima futást biztosít. Az elektromos szervokormánnyal (EPS) könnyedén és kényelmesen irányítható az autó, és a vezető kiváló visszajelzéseket kap az útról. Az opcióként rendelhető adaptív futómű mindig a pillanatnyi útviszonyokhoz igazítja a lengéscsillapítók beállítását.


 

 
  rx reveal portrait 05

RX L

ÉLES SZÖGLETEK, HATÁROZOTT ÍVEK

Az RX kifogástalan kidolgozású kabinjában testhez simuló ülések és a középkonzoltól a kesztyűtartóig lágyan ívelő, gyönyörűen megmunkált fabetétek várják az utasokat.

Az utastér díszítőelemei többféle kivitelben választhatók; ilyen például a Lézermetszett fa, bambusz, diófa, fekete díszbetét és shimamoku betétek. Az alapkivitelű modellek Fekete díszbetét dekorációs elemein csillogó fekete színben ragyog a dombornyomású, háromdimenziós hatású mintázat.

A műszerfal felületébe belesimuló Head-Up Display (HUD) színes képként vetíti a szélvédőre a legfontosabb információkat, hogy a vezetőnek egyetlen pillanatra se kelljen elfordítania tekintetét a forgalomról.

MULTIMÉDIA

A 2018-as Lexus RX L modellek kiváló minőségű audiorendszerei és modern kijelzői a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek. A leggyakrabban használt kapcsolók kényelmesen elérhető helyre, a vezető keze ügyébe kerültek. A középső üléssori USB-portokat az utasok is kényelmesen használhatják, és innen tölthetik fel hordozható eszközeik akkumulátorát.

Az autó legmagasabb felszereltségi szintjén már elérhető a 835 wattos, 15 hangszórós Mark Levinson Premium Surround System, amelynek fejlett Clari Fi™ technológiája új életre kelti a tömörített digitális hangfájlokat.

Ugyancsak megrendelhető az iparág első 12,3 colos, nagy felbontású, osztott képernyős funkciót kínáló multimédia kijelzője is, amelyen a navigációs rendszer mellett a klímaberendezés és több más fedélzeti rendszer beállításai is megjeleníthetők. A berendezés a számítógépek egeréhez hasonlóan használható Remote Touch Interface rendszerrel kezelhető.

A legerősebb és legalacsonyabb fogyasztású RX modell, az RX 450hL opciós listáján az ülésfűtés/szellőztetés, a holttérfigyelő (BSM) és a hátsó keresztirányú forgalomfigyelő fékrendszer is szerepel.

INFORMÁCIÓK AZ AUTÓRÓL

 • RX 450hL

  • Lexus Hybrid Drive rendszer 3,5 literes V6-os benzinmotorral, két elektromotor/generátorral és elektronikus vezérlésű, fokozatmentes sebességváltóval
  • A rendszer összteljesítménye 230 kW (313 LE)
  • Összkerékhajtás a független hátsó elektromotor/generátor segítségével
  • 37 kW teljesítményű nikkel-metál hidrid (Ni MH) akkumulátor

 • KAROSSZÉRIA / FUTÓMŰ / FÉKEK / GUMIABRONCSOK

  • A szerkezeti merevséget számos élvonalbeli technológia növeli, például a karosszériaelemek ragasztása és lézerhegesztése; a karosszéria kialakításához széles körben használtak fel nagy szakítószilárdságú acél elemeket; az első és hátsó ajtók körül gyűrű alakú megerősítések találhatók
  • 20 colos alumínium keréktárcsák 235/55 R20 méretű gumiabroncsokkal

 • BIZTONSÁG

  • Lexus Safety System + gyalogosészlelő funkcióval kiegészített ütközés elleni biztonsági rendszerrel (PCS), kormánykorrekciót is biztosító sávtartó asszisztenssel (LKA), automatikus távfény-vezérlésel (AHB) és minden sebességtartományban használható adaptív sebességtartó automatikával
  • Rendelhető holttérfigyelő (BSM), a panoráma monitor (PVM), intelligens parkolássegítő szenzor (IPS) és hátsó keresztirányú forgalomfigyelő fékrendszer
  • 2018-ban az RX és RX L modellekhez ingyenes Enform biztonsági kapcsolat és Enform szolgáltatási kapcsolat jár az autó használatának első 10 évére
  • 10 SRS légzsák: kétfázisú, kétkamrás első légzsák a vezető- és utasoldalon, térdlégzsák a vezető- és utasoldalon, első oldallégzsákok, hátsó oldallégzsákok és a kabin teljes hosszában kinyíló, mindhárom üléssor utasait védő függönylégzsákok
  • Négyszenzoros, négycsatornás blokkolásgátló fékrendszer (ABS) elektronikus fékerőelosztóval (EBD), vészfékasszisztens (BA), kipörgésgátló (TRAC), járműstabilitás-vezérlés (VSC) és hegymeneti elindulássegítő rendszer
  • A Smart Stop technológia automatikusan csökkenti a motor teljesítményét, ha a vezető egyszerre nyomja le a fék- és a gázpedált
  • Aktív első fejtámlák mérséklik az ostorcsapás jellegű nyaksérülések súlyosságát a hátulról érkező ütközések során
  • Panoráma monitor (opció)

 • LUXUS / KÉNYELEM (RÖVIDEN)

  • 10 irányban elektromosan állítható első ülések motoros mozgatású deréktámasszal
  • Hangszigetelő szélvédő
  • Személyre szabható jármű-beállítások, például ajtóreteszelés, belső-külső fények, a vezetőülés beszállássegítő funkciója, ablakzárás
  • Háromzónás, automatikus klímaberendezés, utastéri tisztalevegő-szűrővel
  • Bőr üléskárpitok
  • Bőrborítású, háromküllős kormánykerék az audiorendszer kezelőszerveivel
  • Lexus Display Audio rendszer 200 mm-es (8 colos) színes multimédia kijelzővel és 9 hangszóróval
  • Intelligens motoros mozgatású csomagtérajtó
  • Motoros mozgatású, mélységében és magasságában állítható kormányoszlop
  • SmartAccess nyitási rendszer, nyomógombos motorindítás

 • FÉNYŰZŐ OPCIÓK

  • Elektromos mozgatású napfénytető
  • A Luxury csomagban a Premium csomag tartalmán felül 20 colos könnyűfém keréktárcsa, első ülésfűtés/szellőztetés, fűthető kormánykerék, félanilin bőr üléskárpit, elektromos mozgatású napfénytető és szmogérzékelős klímaberendezés is szerepel
  • 15 hangszórós Mark Levinson® Surround Sound rendszer
  • Navigáció csomag 12,3 colos képernyővel, Remote Touch vezérléssel, fejlett hangvezérléssel, digitális adás vételére alkalmas (DAB) rádióval, vezeték nélküli töltővel és még sok egyéb tétellel