TELJESÍTMÉNY

MOTORSPORT

Elég egyetlen pillantást vetnie szuperautóinkra és arra, ahogyan versenyzünk velük, hogy megértse, mit gondolunk a sportos teljesítményről. E gépek volánja mögött az autózás hihetetlen élménye várja Önt - egy érzés, ami csakis a versenypályán születhetett meg.

SZUPERSPORTKOCSIT ALKOTNI

Egy évtizeden át szenvedélyes odaadással dolgoztunk azon, hogy megalkossuk a 'legek autóját', az LFA szupersportkocsit - ezt a modern ikont, ami új mércét állít a nagy teljesítményű autók világában. Ugyanakkor számunkra is mércét jelent, hiszen ezentúl ehhez mérjük a holnap Lexusait.

    lexus lfa born on track
    lexus legendary status

SZUPERSPORTKOCSIT ALKOTNI

ÉLŐ LEGENDA

Az LFA szupersportkocsi a Lexus-teljesítmény, vagyis az F filozófia eszenciája. Az autót 2010-ben mutattuk be a 41. Tokiói Autószalonon, és azóta is legendának számít a szupersportkocsik között.

Ebből az exkluzív és keresett autóból mindössze 500 darabot készítettünk. Csekély mennyiség, ám mégis nagy hatást gyakorolt az autóiparra. Az LFA egy mérföldkő, ami határozott kiinduló pontot jelentett a LC és más F modellek megalkotásához.

VERSENYKÉSZ

A versenypálya a világ egyik leglelkesítőbb helye - olyan hely, ami tökéletes környezet nagy teljesítményű autóink születéséhez. Ezeket a gépeket arra terveztük, hogy győztesen kerüljenek ki a küzdelemből, legyen szó akár a sebességről, akár a teljesítmény bármelyik más aspektusáról.

    lexus race ready

VERSENYKÉSZ

A NYERŐ FELÁLLÁS

A Lexus a legelső ázsiai autógyártó, amely megnyerte a VLN Hosszútávú Bajnokság egyik versenyét a Nürburgring Nordschleife pályán: 2016. október 8-án egy RC F GT3 prototípus győzött a VLN9 futamon. A figyelemre méltó versenygépben mérnökeink rengeteg olyan megoldást dolgoztak ki, amelyekkel az utolsó cseppig kiaknázhatták a motor több mint 540 lóerejét.

Az autó egyedi első sárvédői minimumra csökkentik a légellenállást, a magasra nyúló, széles hátsó légterelő pedig elég leszorító erőt ad ahhoz, hogy a gép még a nagy sebességnél és a legszűkebb kanyarokban is stabil maradjon. És lássuk be: pontosan ez az, amiről minden vérbeli versenyző álmodik.

VERSENYRE HANGOLT LUXUS

A versenypályán minden érzékünk kiélesedik. Éberen figyelünk, mindent észreveszünk, és minden pillanatban tanulunk valamit. És amit tanultunk, azt fel is használjuk F modelljeink és F SPORT változataink fejlesztéséhez, hogy vezetésük valóban olyan felvillanyozó élmény legyen, mint amit sportos stílusuk ígér.