1 2020 motorsport hero

TECH1 RACING

FOLYTATÓDIK A SZEZON

Toulouse-i központú Tech1 Racing csapata immár két éve működik együtt a Lexussal, hogy rajthoz állhasson a GT World Challenge Europe versenysorozatban. A COVID-19 járvány után Önök is végigkövethetik, mi minden történik a csapat körül ebben az idényben, miközben a győzelemre törnek a GT3 Silver Cup bajnokságban.

FRANCIA TEHETSÉGEK
Idén egy fiatal, francia pilóták alkotta triót láthatunk a volán mögött: Aurélien Panis és Thomas Neubauer a Sprint Bajnokság futamain indulnak majd, míg Timothé Buret a hosszútávú futamokon csatlakozik hozzájuk. Bár a pilóták átlagéletkora csupán 23 év, már többször is láthattuk őket a csapat színeiben különböző versenykategóriákban.

Aurélien Panis hivatalos pilótaként való leigazolásával a Lexus kikövezi az utat a fiatalok számára, hogy a GT-mezőnyben képviselhessék a márkát. Aurélien tehetséges és kiegyensúlyozott pilóta, aki nagyon komoly tapasztalatot szerzett már az együléses versenyautókkal, és remekül szerepelt a közelmúlt bajnokságain.

Timothé Buret szintén jelentős tapasztalatra tett szert a csapattal az ELMS futamokon, illetve a 24 órás Le Mans futamon. Tavaly a Lexus amatőr pilótái között állt rajthoz a Total 24 órás Spa futamon a GT3 kategóriában.

Thomas Neubauer kifejezetten energikus és lelkes pilóta, aki nagyon vágyik a győzelemre. Ő a trió egyetlen olyan tagja, aki már egy egész idényt teljesített a GT3-ban. Az ő tapasztalata nagyon hasznos lesz csapattársai számára.
        2 2020 motorsport long body
KÉSZEN A KÜZDELEMRE
„Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy hivatalos pilótaként csatlakozhatok a Lexushoz a GT World Challenge Europe versenysorozatban,” mondta el Aurélien Panis. Az is nagy öröm számomra, hogy újra itt lehetek a Tech1 Racing csapatnál, hiszen velük mutatkoztam be a Formula Renault 3.5 kategóriában, és náluk nyílt lehetőségem tavaly, hogy néhány futamon rajthoz álljak egy Lexussal a Blancpain Sprint sorozatban.

„Nagyon örülünk, hogy ismét a Lexussal dolgozhatunk,” mondta Sarah Abadie, a Tech1 csapat vezetője.
„Szeretnénk köszönetet mondani a Lexusnak, amiért bízik bennünk, és továbbra is együttműködik velünk az RC F GT3-as projektben. Emellett a technikai és a sportkérdéseken túlmutatóan is nagyon hálásak vagyunk azért, mert a Lexus támogatja az elképzelésünket, hogy a fiatal pilótákat bevonó programmal népszerűsítsük ezt a nagyszerű márkát a GT-versenyzés világában.

Minden feltétel adott ahhoz, hogy a győzelemért szállhassunk ringbe a GT World Challenge Europe versenysorozatban, ráirányítva a rajongók figyelmét a Lexus képességeire.”

„A Lexus Europe örömmel várja az új idény kezdetét a Tech1 Racing csapatával és Olivier Panissal a World Challenge Europe Bajnokságban,” nyilatkozta Olivier Naus, a Lexus Europe márkaarculatért, rendezvényekért és autósportért felelős igazgatója. „Alig várjuk már, hogy az autónk feltűnjön a rajtvonalon!

A 2020-as évad pilótáinak, vagyis Auréliennek, Thomasnak és Timothének köszönhetően erős pozícióból rajtolunk. Meggyőződésünk, hogy ezek a pilóták jelentik az autóversenyzés jövőjét, és örömmel várjuk, hogy az RC F GT3 kormánya mögött láthassuk őket.”
        3 2020 motorsport long body
KÖVESSE AZ ESEMÉNYEKET!
Bár a COVID-19 válság miatt nem lehetett tartani az eredeti versenynaptárban megjelölt időpontokat, mostanra újraindult a GT World Challenge Powered by AWS versenysorozat, és közzétették a módosított európai versenynaptárat.

Legyen naprakész futamaink és csapataink szereplése kapcsán, kövesse az eseményeket! Ide kattintva eljuthat a GT World Challenge Europe hivatalos honlapjára.