2018 lexus lfa hero

2018. AUGUSZTUS 6.

EGYEDI LFA MODELL A SPA 24 ÓRÁS FUTAMON

Az Emil Frey Lexus Racing csapata július 28-29-én mutatkozott be két Lexus RC F GT3 géppel a legendás hosszútávú versenyen, a Total 24 Hours of Spa futamon, amit idén hetvenedik alkalommal rendeztek meg.
A nevezésről az Emil Frey Lexus Racing az első teljes Blancpain GT versenysorozaton mutatott jó teljesítményük miatt döntött, amibe beletartozik a bajnokság ötödik fordulójában, a franciaországi Paul Ricard pályán elért látványos győzelem is.

E döntésében megerősítette a csapatot a Spa Franchorchamps pályán – a Total 24 Hours of Spa futam helyszínén – nemrég befejezett, pozitív eredménnyel záródott tesztelés is, ahol mind nedves, mind pedig száraz aszfalton kipróbálták a beállításokat.
Az Emil Frey Lexus Racing a Spa Franchorchamps pályán begyűjtött tavalyi adatokat is felhasználta. Ez volt az a helyszín, ahol a világon először sikerült megszerezni a pole pozíciót a Lexus RC F GT3-assal, majd magabiztos győzelmet aratni az International GT Open versenysorozat futamán.

Lorenz Frey csapatfőnök szerint a közelmúltban végzett tesztelés, illetve az, hogy a Lexus RC F GT3 jól teljesített a nehéz, hét kilométeres pályán, jót tett a csapat önbizalmának. „Figyelembe véve, hogy a pálya a gyors kanyarokkal nagyon is jól fekszik a Lexus RC F GT3-nak, jó teljesítményt kellene mutatnunk,” mondta a csapatfőnök. „Ez a verseny az egyik legkeményebb GT3 futam, amit ezen a látványos versenypályán rendeznek, így a csapatban mindenki nagyon várja már az első 24 órás szereplést a Lexussal.
 
 
 
 
        text space quote
        2018 lexus lfa portrait

EZ AZ EGYIK LEGKEMÉNYEBB GT3 FUTAM, AMIT EZEN A LÁTVÁNYOS VERSENYPÁLYÁN RENDEZNEK, ÍGY A CSAPATBAN MINDENKI NAGYON IZGATOTTAN VÁRJA MÁR AZ ELSŐ 24 ÓRÁS SZEREPLÉST A LEXUSSAL.

Lorenz Frey, csapatfőnök
A két Emil Frey Lexus Racing RC F GT3 kormánya mögött igen tapasztalt pilóták ültek, köztük a monacói Stéphane Ortelli, aki ehhez hasonló 24 órás versenyen korábban már mind Spaban, mind Le Mans-ban győzni tudott.
 
 
 
 

A MŰVÉSZI KIDOLGOZÁSÚ LFA

 
A premier és a Lexus nagy teljesítményű ’F’ modelljeinek tizedik születésnapja alkalmából a Lexus Europe egy művészi tervezésű, egyedi LFA autót mutatott be a Spaban megrendezett versenyhétvégén. Ez az autó bátran pályázhat a legikonikusabb Lexus szupersportkocsi címre. A portugál művész, Pedro Henriques elképzelésének megfelelően az LFA vonalvezetése a folyamatos mozgás érzetét keltő és az állandó fejlődést kifejező, organikus mintázatba simul bele.
"A napjainkra jellemző képlékenység, a folyamatos mozgás élménye, és a pillanat megfagyasztásának nehézsége ihlette a díszítés mintázatát,” magyarázta Pedro. “A vonalvezetés követi ezt a mindenfelé terjedő és soha meg nem álló folyamatot, ami maga a haladó élet. Az autó elemeinél használt kézműves anyagok és az áramló vonalak organikus érzetet keltenek, s ez az érzet csak megerősödik mozgás közben.”
 
 
 

BÍZTAM BENNE, HOGY SIKERÜL MEGRAGADNOM AZT AZ ÉRZETET, AMIT AZ AUTÓ FORMÁJÁNAK KÉPLÉKENYSÉGE ÉS MOZGÁSÁNAK TERMÉSZETESSÉGE SUGALL.

Pedro Henriques
 
 
 
A Lexus közismert a művészet és a dizájn iránti szenvedélyéről. Ezt a Milánói Dizájn Héten kiállított alkotások is mutatják. Idén nyáron ráadásul a Lexus egy pop-up UX kiállítótermet is nyitott Lisszabonban, ahol több művész – köztük Pedro Henriques – alkotásai is megtekinthetők.