News Article 2021 lexus news venice international film festival

LEXUS HÍREK

MICSODA ELŐADÁS: A LEXUS A 78. VELENCEI NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁL HIVATALOS AUTÓS PARTNERE

  • A Lexus a 2021-es Nemzetközi Velencei Filmfesztivál (La Biennale di Venezia) hivatalos autója
  • A reflektorfényben a vadonatúj NX középkategóriás SUV áll, amely a fesztiválon ünnepli majd olaszországi premierjét
  • Az NX és további Lexus prémium hibrid modellek szállítják majd a hírességeket a vörös szőnyeghez
  • Edoardo Leo színész a Lexus márka nagyköveteként a tapasztalataira támaszkodva mesél a a Lexus és a mozi közötti kapcsolatról
  • A 2021-es filmfesztivál felhívja a figyelmet a Poltrone Rosse és a színházi dolgozók szakszervezetének (UNITA) közösségi finanszírozási kezdeményezésére is, amely az alkotókat segíti az újraindulásban
  A Lexus immár az ötödik egymás követő évben vállal szerepet a Velencei Filmfesztivál, azaz a La Biennale di Venezia életében hivatalos autós partnerként. A 78. alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi esemény szeptember 1. és 11. között zajlott Olaszországban. A nemzetközi zsűri elnöke a koreai filmrendező, Bong Joon-ho lesz, miközben házigazdaként Serena Rossit köszönthetjük, akit színészként, énekesként és televíziós személyiségként is ismerhetünk.

  A Lexus ezzel még jobban elmélyíti kapcsolatát a mágikus mozival, osztozva a vágyon, hogy az embereket lenyűgöző és felejthetetlen élményekkel ajándékozza meg olyan különleges és egyedülálló termékek segítségével, amelyek kiemelkedő kidolgozottsága, innovációja és víziója kiemeli őket a mezőnyből.

  A nemzetközi mozi világának leghíresebb vörös szőnyege ad otthont a vadonatúj Lexus NX olaszországi premierjének is. A középkategóriás prémium SUV kibővíti a Lexus elektrifikációjával kapcsolatos vízióját, és a márka evolúcióját jelképezi, mind a technológia és a menetteljesítmények, mind pedig a minőség és az aprólékos kidolgozás tekintetében, melynek középpontjában továbbra is az ember áll.

  Az új NX új fejezetet nyit a Lexus formatervezésében, például a különleges Tazuna belső térrel, amely gondoskodik a vezető intuitív kezelési lehetőségeiről és a járművel való szoros kapcsolat megteremtéséről. A modell új fejezetet nyit a hajtásláncok tekintetében is, ugyanis itt debütál a Lexus első plug-in hibrid rendszere, amely új mércét állít fel a szegmensben teljesítmény, hatékonyság és tisztán elektromos hatótáv tekintetében.

  A Lexus márkanagykövete, a színészként, rendezőként és forgatókönyvíróként is dolgozó Edoardo Leo is jelen lesz a fesztiválon, hogy megossza azokat az értékeket, amelyek a Lexust összekötik a mozi világával. Ehhez saját élményeit és professzionális tapasztalatait is felhasználja, illusztrálva a közös munkát, amellyel a Lexus támogatja a szórakoztatóipar ezen felettébb izgalmas ágazatát.

  „Izgatottak és büszkék vagyunk, hogy visszatérhetünk Velencébe, és különösen várjuk azokat a fontos újdonságokat, amelyeket bemutathatunk a 2021-es Biennale Cinema közönségének,” mondta Maurizio Perinetti, a Lexus olaszországi képviseletének igazgatója. „Velence ideális helyszínt nyújt legújabb mesterművünk, az NX premierjének. Ez a modell formaterv és kidolgozást tekintetében is új korszakot nyit az elektrifikált járművek számára, olyan hozzáállással, amely továbbra is az egyént helyezi a középpontba. Továbbá Edoardo Leo tehetségére is támaszkodhatunk abban, hogy tökéletesen bemutassuk a Lexus és a szórakoztatóipar világának kapcsolatát, valamint a közösen képviselt értékeket. Teljes mértékben egyetértünk Leóval abban, hogy mindig az emberek, illetve az ő szükségleteik legyenek a középpontban ahhoz, hogy új élményeket teremtsünk és új szikrákat gyújtsunk.”

  Ezen közös értékek, valamint a mozi szeretete hozta létre a Poltrone Rossét, amely a Lexus és a Színházi és Audiovizuális Előadók Nemzetközi Szövetségének (UNITA) közösségi finanszírozási kezdeményezése, amely támogatja az előadókat a szektorban, amelyet a járvány különösen negatívan érintett. A Poltrone Rosse kiemelten támogatja azokat a nőket, akik a várandósság miatt nem tudják munkájukat végezni. A kezdeményezésre Olaszország öt városának terén elhelyezett vörös színű, mozis karosszékek hívják fel a figyelmet, amelyeken helyet foglalva színészek, filmes emberek és a filmművészet rajongói beszélhetnek a nagyvászon iránti szenvedélyükről, történeteket és érdekességeket megosztva a közönséggel, elmesélve, hogy miként hatott a mozi az életükre. Épp, mint a filmszínházban, itt is jegyre van szükség, hogy helyet foglalhassunk a vörös székeken, a vásárlás pedig egyben adományozás is a Poltrone Rosse projekt számára. Ez az esemény Velencében a filmfesztivál ideje alatt zajlik majd.

  A fesztivál hivatalos autójaként Lexus modellek szállítják majd a színészeket, rendezőket és hírességeket a vörös szőnyeghez. A VIP utazásról gondoskodó 35 autó a Lexus teljes SUV kínálatát felvonultatja, az UX-től kezdve az NX-en át az RX modellekig, de megtaláljuk közöttük az ES szedánt és az LC kupét is. A tekintélyes sort bővíti az UX 300e, a Lexus első tisztán elektromos modellje, valamint a többszörös díjnyertes LC Convertible.

  Hivatalos hashtagek: #ExperienceAmazing, #LexusCinema, #LexusVenezia78