2017 lexus valerian hero01

A VALERIAN ÉS AZ EZER BOLYGÓ VÁROSA CÍMŰ FILMMEL A LEXUS BELÉP A SCI-FI VILÁGÁBA

A Valerian és az ezer bolygó városa az egyik legnagyobb európai film, a Lexusnak pedig fontos szerep jut ebben az alkotásban. A Luc Besson által rendezett 2017-es scifiben a kreatív csapat olyan járművet képzelt el, amely beleillik a 700 év múlva létező világába. Így született meg a SKYJET.

ELŐRE, 2800-BA!

Az együléses SKYJET űrhajót Miamiban, a Lexus rendezvényén mutattuk be legújabb luxustermékeinkkel és életstílus-aktivitásunkkal együtt. A SKYJET megalkotása során a Valerian csapata arra törekedett, hogy olyan járművet készítsenek, ami hitelesnek hat a 28. század világában.

A Miamiban megrendezett 2017 Lexus Lifestile eseményen a VALERIAN ÉS AZ EZER BOLYGÓ VÁROSA címszereplője, Dane DeHaan leplezte le a filmben feltűnő űrhajó másolatát.

A kreatív csapat együttműködött a Lexus dizájnereivel, és együtt találták ki, milyen kortárs formatervezési ötleteket alkalmazhatnának a SKYJET végleges megformálásához. Az űrhajó formatervének fontos része a Lexusra jellemző „orsó formájú” hűtőrács és a hamarosan bemutatandó, nagy várakozással övezett 2018-as Lexus LC kupé lámpakialakítása, amely atlétikus és aerodinamikus hatást kelt.

A Valerian kreatív csapata a koncepció belső terének kialakítása során számos ötletet merített azokból a fejlesztésekből, amelyeket a márka a mesterséges intelligencia és a fejlett ember-gép interfész területein folytatott. A történetben egy jövőbeli energiakapszula is szerepel, amit a Lexus innovatív hidrogén üzemanyagcellás kutatásai ihlettek.

LENYŰGÖZŐ JELENETEK

Dane így nyilatkozott a rendezvényen: “Mindig is szerettem volna Luc Bessonnal dolgozni, mert ő a legapróbb részleteket is gondosan kimunkálja a filmjeiben, és képzeletgazdag megoldásokkal kelti életre a történetet. Meglátják majd, hogy a Lexus közreműködésével elkészített a SKYJET milyen hihetetlenül izgalmas dolgokat művel majd az üldözési jelenetekben.”

A replika leleplezését hatásos fényeffektek vezették be, majd Dane jelent meg a színen, elmesélve, milyen volt a SKYJET-tel forgatni, illetve milyen élményt jelentett a közös munka a társszereplő Cara Delevingne oldalán és Luc Besson irányításával.

Spiros Fotinos, a Lexus Europe marketing-vezetője így emlékezett vissza az érdekes együttműködésre: „Amikor Luc először mesélt nekünk a Valerian terveiről, azonnal megéreztük, hogy ugyanaz az ambíció fűti, ami minket is: túl akar lépni az átlagos megoldásokon, és lenyűgöző élményt szeretne alkotni. Izgalmas kihívást jelentett, hogy a Lexus világának alapján képzelhettük el és tervezhettük meg a SKYJET technológiáit. Amellett, hogy márkánk e hihetetlen történet részesévé válhatott, azt sem felejtjük el soha, hogyan néztek ránk dizájnereink és mérnökeink, amikor megmondtuk nekik, hogy most egy űrhajón fognak dolgozni!”

A Lexus most arra készül, hogy az elkövetkező hét hónap során rengeteg lenyűgöző élménnyel lepi meg a világ filmrajongóit, egyre jobban felcsigázva érdeklődésüket a Valerian 2017 júliusi bemutatójáig.

Tudjon meg többet a VALERIAN ÉS AZ EZER BOLYGÓ VÁROSA című filmről::

GYORSULJON EGYÜTT VALERIANNAL

A Valerian és Laureline című kultikus francia képregénysorozatot Luc Besson rendező forrásmunkaként használta, és csodálatos sci-fi történetet alkotott belőle. Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) különleges galaktikus kormányügynökök, akik az ember lakta területeken tevékenykednek. Feladatuk a rend fenntartása a világegyetemben.

Parancsnokuk (Clive Owen) megbízásából Valerian és Laureline küldetésre indulnak Alfa kozmikus városába, a folyton terjeszkedő metropoliszba, amit ezerféle faj népesít be az Univerzum minden szegletéből. Alfa központjában, az ezer bolygó városában sötét erők működnek, amelyek veszélyeztetik a város békéjét. Valeriannak és Laureline-nak sürgősen meg kell találnia a fenyegetés okát, hiszen nemcsak Alfa városát, hanem az egész világegyetem békéjét is meg kell védeniük.

Next steps