2019 lexus takumi living hero v2

KÉZMŰVESSÉG

TAKUMI VILÁG

Egy szakember képzése 10.000 órába telik, Takumi mesterré viszont 60.000 órányi gyakorlás után válhat valaki. Március 19-én bemutatott, különleges dokumentumfilmünk négy Takumi mester történetét meséli el – és persze életre szóló, megalkuvás nélküli elkötelezettségüket, hogy a tudásukat tökéletessé csiszolják. A film egy izgalmas kérdésre keresi a választ: túlélheti-e a kézműves tudás, ha a mesterséges intelligencia túlnő az ember képességein?

MEGALKUVÁS NÉLKÜL

A tökéletes minőségre több megoldás is kínálkozik, de mindegyiknek a részletekre fordított figyelem a lényege. Néha rejtett hibákat és jeleket helyeznek el az autókon, hogy lássák: munkatársaik észreveszik-e. Filmjeinkben megismerhetik tesztvezetőinket, akiket mi is letesztelünk, vagy a termet, ahol a holnap Takumi mestereit képezzük, és még sok más érdekességet, hogy bemutassuk, miért egyedülálló a Lexusok kézműves kidolgozása.

        2019 lexus takumi living quote background image
        2019 lexus takumi living quote cinemagraph fallback

A 'gerilla tesztelés', vagyis a csapat szakértelmének vizsgálata szándékosan elrejtett jelekkel csupán az egyik módszer arra, ahogy a Lexusnál folyamatosan teszteljük és fejlesztjük kézműves mestereink képességeit.

SZUPEREMBER

A hosszú képzés és gyakorlás során Lexus Takumi mestereink érzékei szinte szuperemberi szintre fejlődnek. Látják azt, amit egy képzetlen szem sosem venne észre, hallják azt, amivel sebészi precizitással hangolhatnak be egy motort, és kitapintanak egy olyan tökéletlenséget, ami csupán a milliméter töredéke.