lf fc hero desktop

LF-FC

HIDROGÉN ÜZEMANYAGCELLA

Az új generációs LF-FC luxusautó-tanulmány híre viharként söpört végig a 2015-ös Tokiói Autószalonon. Ilyen egy igazán jövőbe mutató luxuslimuzin!

 • AZ LF-FC TANULMÁNYAUTÓ

  Izgalmas pillantás a jövőbe. A legelső üzemanyagcellás koncepcióautó. Az LF-FC egy látványos, mégis természetes eleganciát sugalló négyajtós kupé, forradalmian újszerű összkerékhajtással. Az LF-FC nem csupán egy dizájn-mestermű, hanem olyan ötlet, ami átformálja elvárásainkat.

    lexus lf fc quoteblock bg
    lexus lf fc quoteblock fg

AZ LF-FC EGY NEM IS OLYAN TÁVOLI JÖVŐ PROGRESSZÍV FÉNYŰZÉSÉT ÉS ULTRAMODERN JÖVŐKÉPÉT TÜKRÖZI.

Tokuo Fukuichi, a Lexus International elnöke

AZ L-FINESSE FILOZÓFIA

Az LF-FC stílusa tökéletesen testesíti meg a Lexus L-finesse formatervezési filozófiát: a letisztult eleganciát. Az új hálómintával díszített, jellegzetes hűtőrács látványosan uralja az autó látványát, az L-alakú, szinte lebegni látszó nappali menetfények (DRL) pedig érzékletesen hangsúlyozzák ki a karosszéria lágyan áramló íveit.

 •     lexus lf fc section02 01

  LENYŰGÖZŐ EGYSZERŰSÉG

  Az LF-FC egészét ugyanez a 'lebegő' téma hatja át, amit a háromágú hátsó lámpatest is jól példáz. De a legjobb, ha oldalról pillantunk e különleges autóra, mert innen nézve érvényesül leghatásosabban a tanulmány radikális stílusa és újszerű karaktere.

 •     lexus lf fc section02 02

  JÖVŐBE MUTATÓ DIZÁJN

  A tetővonal lendületesen fut elölről hátra, azt sugallva, hogy a jármű nem csupán az egyenes autópályákra termett, hanem a kanyargós országúton is élvezetes vezethetőséget kínál. A 21 colos könnyűfém keréktárcsák pereme szénszál-erősítésű műanyagból készült, ami még látványosabbá teszi az eleve dinamikus formavilágú tanulmányautót.

AZ LF-FC UTASTERÉBEN

Lépjen be az intuitív technológia és a luxus fantasztikus világába! Amint helyet foglalt, egy holografikus kép jelenik meg a középkonzol fölött, üdvözölve Önt. Az érintésmentes technológia segítségével egyszerű kézmozdulatokkal vezérelheti az LF-FC önvezető funkcióit, fedélzeti szórakoztató rendszerét és klímaberendezését.

    lexus lf fc section03 00
 • MAGÁVAL RAGADÓ LUXUS

  Az utastér két részre osztható: a felső rész a nyitottság érzetét kelti, hogy a vezető az útra összpontosíthasson, és ne érezze bezárva magát. Az anilin bőrrel kárpitozott első ülések szemmagasságból nézve lebegni látszanak, szinte összeolvadva az ajtókkal és a műszerfallal.

 •     lexus lf fc section03 01

  ÜZEMANYAGCELLÁS HAJTÁS

  A hidrogén üzemanyagcellás rendszer látja el energiával az összkerékhajtást, ami precízen osztja el a vonóerőt az első és a hátsó kerekek között. Az üzemanyagcellákat az autó hátuljánál helyeztük el, ami az elöl található teljesítményvezérlő egységgel, illetve a T formába rendezett hidrogéntartályokkal együtt optimális tömegelosztást eredményez.

 • KÉPZELETGAZDAG TECHNOLÓGIA

  Automatikus vezetési technológiák fejlett forgalom-felismerő, előrejelző és döntési képességekkel a biztonságos és hatékony közlekedéshez. Jó úton haladunk egy olyan világ létrehozása felé, amelyben nincsenek közúti balesetek.

 • lexus lf fc section03 03