concept cars

TANULMÁNY-
AUTÓK

A Lexus tanulmányautói izgalmas bepillantást engednek a jövő formatervezési irányzataiba.

main menu lexus brand

FORMATERVEZÉSI
INNOVÁCIÓ

Ebben a szekcióban bemutatjuk leglátványosabb formai tanulmányainkat.

hybrid cars

HIBRID
AUTÓK

Sokféle hibrid autó létezik, egy dolog azonban mindegyikben azonos.

lexus service

LEXUS
MÁRKASZERVIZEK

Az Önhöz legközelebbi Lexus Központok vagy márkaszervizek egyszerű keresése.

jarmutartozekok thumb

ALKATRÉSZEK ÉS
TARTOZÉKOK

Az eredeti Lexus alkatrészek és járműtartozékok használatával hosszú távra biztosíthatja autója megbízható működését.

STÍLUS.INNOVÁCIÓ.ERŐ.

ISMERJE MEG KEDVEZŐ RX AJÁNLATAINKAT!


Legnagyobb teljesítmény (LE) 313 (kombinált teljesítmény)
Vegyes CO2-kibocsátás (g/km) 122
Kombinált fogyasztás (l/100 km) 5,3
Gyorsulás 100 km/h-ra (s) 7,7
Végsebesség (km/óra) 200

Jegyzet

*A konfigurátor eredményei tájékoztató jellegűek. Aktuális felszereltségért kérjük töltse le árlistánkat.

FEDEZZE FEL AZ RX 450h MODELLJÉT!

A JÁRMŰ JELLEMZŐI

ISMERJE MEG JOBBAN AZ RX 450h MODELLT!

Az RX 450h utastere - Röviden

RÖVIDEN

Egy új RX tulajdonosának lenni különleges élmény. Amikor Ön az autóhoz közelít, diszkrét fény világítja meg a négy kilincset, felidézve a hamisítatlan japán vendégszeretet, az 'Omotenashi' szellemiségét. A volán mögött ülve szinte körülölelik Önt az utastér lágy ívei, s minden kezelőszervet pontosan ott talál, ahol a leginkább kézre esik.

Vessen egy pillantást a középkonzolra: az izgalmas mintázatú fabetét lézer gravírozással készült a Yamaha zongorakészítő műhelyében, gyönyörű fényét pedig kézi polírozással nyerte el. A hátul ülők kényelmét bőséges lábtér és elektromosan dönthető, tágas bőrülések szolgálják, a fedélzeti szórakoztató rendszer egyedülálló hangzását pedig a 15 hangszórós Mark Levinson® audiorendszer garantálja.

Az RX 450h menet közben - Röviden

RÖVIDEN

A minden részletében előremutató RX 450h motorháztetője alatt a legújabb Lexus Hybrid Drive rendszer intelligensen kombinálja a 3,5 literes V6-os benzinmotor és a két elektromotor teljesítményét, megszakítás nélkül juttatva hajtóerőt mind a négy kerékre. Az elektromotorok folyamatos nyomatékleadásának köszönhetően az autó 7,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre, CO2-kibocsátása mégis csupán 120 g/km.*

Ha az autót elektromos hajtás üzemmódban használja, szinte teljes csendben, üzemanyag-fogyasztás, CO2- és NOX-kibocsátás nélkül autózhat. Az RX 450h hibrid akkumulátorát sosem kell újratöltenie, s mivel minimális helyet foglal el, a csomagtérben bőven jut hely a csomagok számára.

* A 18 colos könnyűfém keréktárcsákkal szerelt Eco modellváltozat esetében

Biztonságban az RX 450h utasterében - Röviden

RÖVIDEN

A Lexus mindig is élen járt a biztonsági és vezetősegítő rendszerek fejlesztésében, és minden új modelljét a világ legnagyobb vezetési szimulátorán teszteli. A balesetmegelőzési kutatások terén betöltött vezető szerepünknek megfelelően az új RX felszereltségében most a forradalmian új Lexus Safety System + az alapfelszereltség részét képezi.

A csomag része a gyalogosészlelővel kiegészített ütközés előtti biztonsági rendszer, a sávtartó asszisztens, az éjszaka jobb látási viszonyokat teremtő automatikus távfény-vezérlés és az adaptív sebességtartó automatika, ami az elöl haladó jármű tempójához igazítja az RX sebességét.

Tripla LED fényszórók

TRIPLA LED FÉNYSZÓRÓK

A kifinomult, 'L' alakú fényszórókban ugyanaz a LED fényforrás adja a tompított és a távfényt. A fényszórók formavilágát hatásosan hangsúlyozza ki az irányjelzőkkel egybeépített nappali menetfény, még hatásosabbá varázsolva az RX megjelenését.

Bőr / fa dizájn

BŐR / FA DIZÁJN

Az LFA szupersportautó stílusát idéző, háromküllős, bőrborítású, fűthető kormánykerék ergonomikus ujjtámasza, valamint tenyérbe simuló formája kényelmes fogást nyújt. A küllőkön található gombokkal vezérelheti az audiorendszert, a mobiltelefont és a multi-információs kijelzőt, ill. az adaptív sebességtartó automatikát és a sávtartó asszisztenst is.

Yamaha lézerrel gravírozott fa

YAMAHA LÉZERREL GRAVÍROZOTT FA

A középkonzol és az ajtók fabetéteinek gravírozásához innovatív lézertechnológiát használtunk, ami felfedi az alumíniummal rétegezett fa gyönyörű, sávos mintázatát. Ezeket az exkluzív betéteket a Yamaha zongorakészítő részlegének mesteremberei készítik.

Ütközés előtti biztonsági rendszer

ÜTKÖZÉS ELŐTTI BIZTONSÁGI RENDSZER

A berendezés egy milliméteres hullámhosszú radar és egy fedélzeti számítógép segítségével méri fel az ütközésveszélyt. Ha a veszély nagy, a berendezés hang- és fényjelekkel figyelmezteti a vezetőt, és megnöveli a féknyomást. Ha az ütközés elkerülhetetlen, a rendszer önállóan fékez, miközben szorosra húzza az első biztonsági öveket.

20" könnyűfém alufelni

20” KÖNNYŰFÉM ALUFELNI

Igazítsa egyéni ízléséhez az RX-et ezzel az újonnan kifejlesztett ötküllős keréktárcsával, amit különféle színárnyalatú betétekkel rendelhet - így biztosan illik majd az autó fényezéséhez.

Panorámatető

PANORÁMATETŐ

Ez a nagyméretű panoráma tető szabadságot és tágasságot sugall, napfénnyel töltve meg az RX utasterét. Az üvegfelület nyitható, így lehetővé teszi hogy friss levegőt engedjen be az utastérbe; ha pedig túl erős lenne a napsütés, egyetlen mozdulattal beárnyékolhatja az utasteret.

Intelligens parkolássegítő szenzorok

INTELLIGENS PARKOLÁSSEGÍTŐ SZENZOROK

Az RX parkolássegítő szenzorai nemcsak azt jelzik, hogy az autó útjában akadályok vannak, hanem automatikusan le is lassítják a járművet, a vezetőt pedig figyelmeztetik, hogy fékezzen. Ha az ütközés már elkerülhetetlen, a fékvezérlés állóra fékezi az RX-et.

Fejlett aerodinamikai megoldások

FEJLETT AERODINAMIKAI MEGOLDÁSOK

Szinte teljesen sík padlóburkolatának és hátsó légterelőjének köszönhetően az új RX 450h légellenállása kiváló. A légellenállási együttható további javítása érdekében a Lexus mérnökei újratervezték a külső visszapillantó tükröket, és légterelő lapokat helyeztek el a jármű stratégiai pontjain. Ez nemcsak a stabilitást és az irányíthatóságot javítja, hanem az üzemanyag-fogyasztást és a szélzajt is csökkenti.

5 Csillagos biztonság

5 CSILLAGOS BIZTONSÁG

Az új RX kategóriájának egyik legbiztonságosabb autója, hiszen 5 csillagos értékelést kapott az Euro NCAP 2015-ös töréstesztjén, és gyalogosbiztonság terén is ez a jármű szerezte meg az eddigi legmagasabb pontszámot a nagyméretű SUV-k osztályában.

Összkerékhajtás / E-Four

ÖSSZKERÉKHAJTÁS / E-FOUR

Az RX 450h modellben az E-FOUR rendszer biztosít folyamatos teljesítmény-leadást és magabiztos tapadást, még a legkeményebb terepen is. Az innovatív E-FOUR hajtásban a hátsó tengelyhez egy 50 kW-os elektromotor kapcsolódik, ami szükség esetén késedelem nélkül adja le forgatónyomatékát.

Extra széles head-up display

EXTRA SZÉLES HEAD-UP DISPLAY

Színesben vetíti a szélvédőre a jármű adatait, közvetlenül az Ön látóterébe. A Lexus eddigi legnagyobb (240 mm x 90 mm) Head-Up Display rendszerével úgy tekintheti át az információkat (pl. a navigációs utasításokat vagy az audiorendszer beállításait), hogy közben mindvégig a forgalomra figyelhet.

Üzemmódválasztó

ÜZEMMÓDVÁLASZTÓ

A középkonzolon elhelyezett üzemmódválasztó segítségével Ön választhat az ECO, NORMAL, SPORT S és SPORT S+ beállítások közül, hogy a lehető legjobban érvényesüljön autója takarékossága, dinamizmusa vagy kifinomultsága. Ezen kívül a CUSTOMIZE beállítást is használhatja, személyre szabva a motor, a hibrid rendszer, a futómű és a klíma működését.

Hátsó keresztirányú forgalomfigyelő és fékrendszer

HÁTSÓ KERESZTIRÁNYÚ FORGALOMFIGYELŐ ÉS FÉKRENDSZER

A holttérfigyelő észreveszi a hátulról közelítő járműveket, így egyszerűbb és biztonságosabb kitolatni egy parkolóhelyről. Ütközésveszély esetén bekapcsol az RX fékvezérlése, megelőzve a balesetet, vagy mérsékelve az autóban keletkező kárt.

Erősebb karosszéria, továbbfejlesztett irányíthatóság

ERŐSEBB KAROSSZÉRIA, TOVÁBBFEJLESZTETT IRÁNYÍTHATÓSÁG

Megerősített karosszériájának, tökéletesített első futóművének és új kormánytechnológiájának köszönhetően a legújabb RX 450h hihetetlenül precízen és élvezetesen irányítható. Fejlett lézerhegesztési és ragasztási eljárások gondoskodnak arról, hogy a kocsitest olyan erős legyen, ami egy SUV-tól elvárható - és olyan merev, ami autópálya-tempó mellett is élvezetes autózást biztosít.

Klíma menedzser / Nanoe® technológia

KLÍMA MENEDZSER / NANOE® TECHNOLÓGIA

Az RX 450h fejlett klíma menedzser funkciója folyamatosan ellenőrzi a külső és belső hőmérsékletet, és automatikusan szabályozza az utastér, az ülések és a kormánykerék hőfokát. A hátsó utasok testhőmérsékletét infrás érzékelők mérik, és ehhez igazítják a klíma és az ülésfűtés/hűtés működését. A Lexus díjnyertes nanoe® technológiája mikroszkopikus méretű negatív töltésű ionokat kibocsátva frissíti az utastér levegőjét, emellett pedig hidratálja az utasok haját és bőrét.

LED hátsólámpák

LED HÁTSÓLÁMPÁK

A nagy fényerejű, 'L' alakú LED-sor kristályhatású fénysávja a karosszéria sarkától az RX csomagtérajtajának közepéig fut. Ez az extra széles hátsó világítás kiváló láthatóságot biztosít, akárcsak a feltűnő LED irányjelzők.

Bőrborítású kormánykerék

BŐRBORÍTÁSÚ KORMÁNYKERÉK

A háromküllős, bőrborítású kormánykerék ergonomikus ujjtámasza és tenyérbe simuló keresztmetszete tökéletes fogást kínál. A fűthető kormányon elhelyezett kezelőszervekkel vezérelheti az audiorendszert, a mobiltelefont és a multi-információs kijelzőt, az ACC-t és sávtartó asszisztenst.

Mark Levinson®

MARK LEVINSON®

A GreenEdge™ technológiával kiegészített, 15 hangszórós Mark Levinson® Premium Surround hangrendszert kifejezetten az RX 450h utasterének akusztikájához hangoltuk. A hibátlan 7.1 csatornás digitális házimozi-élményt még magasabb szintre emeli a Clari-Fi™ technológia, ami újraalkotja az MP3 digitális tömörítés során elveszett hangokat.

Adaptív sebességtartó automatika

ADAPTÍV SEBESSÉGTARTÓ AUTOMATIKA

Az adaptív sebességtartó automatika tartja a követési távolságot az új RX 450h és az előtte haladó autó között - még akkor is, ha az elöl haladó jármű sebessége változik.

Adaptív változó futómű

ADAPTÍV VÁLTOZÓ FUTÓMŰ

Az opcióként rendelhető adaptív változó futómű intelligensen vezérli mind a négy kerék lengéscsillapítását. Ez nemcsak a rugózási kényelmet növeli, hanem kivételesen precíz irányíthatóságot is biztosít.

Automatikus távfény-vezérlés

AUTOMATIKUS TÁVFÉNY-VEZÉRLÉS

Éjszaka az automatikus távfény-vezérlés a fejlett sávtartó asszisztens kamerájának segítségével automatikusan tompított világításra kapcsol, ha egy szembejövő jármű lámpáját érzékeli - így a többi autóst nem vakítja el a fény, Önnek pedig nem kell a kapcsolgatásra figyelnie.

Fejlett sávtartó asszisztens

FEJLETT SÁVTARTÓ ASSZISZTENS

A fejlett sávtartó asszisztens (A-LKA) a szélvédő mögött elhelyezett kamerával ellenőrzi a jármű helyzetét a forgalmi sávban. Ha az autó elkezd kisodródni a sávból, az A-LKA figyelmeztető hangjelzést ad, és kiegészítő kormányzási nyomatékkal segít a kormánykorrekcióban.

LED utastér-világítás

LED UTASTÉR-VILÁGÍTÁS

Az ajtók, a műszerek, a lábtér és az utastér más részeinek LED-világítása megnyugtató és kifinomult hangulatot teremt az autóban, amikor Ön éjszaka autózik. A fényerőt úgy optimalizáltuk, hogy a belső kilincsek a sötétben is jól láthatók legyenek, de a fény ne zavarja Önt vezetés közben.

Holttérfigyelő rendszer

HOLTTÉRFIGYELŐ RENDSZER

A hátsó lökhárítóba épített radarok érzékelik a szomszédos sávokban közeledő, de a visszapillantó tükörben már nem látható autókat. Ha a vezető sávváltásra készülve indexel, miközben a holttérben egy másik jármű halad, a holttérfigyelő rendszer azonnal figyelmeztető jelzést villant fel a megfelelő oldali visszapillantóban.

Tíz légzsák

TÍZ LÉGZSÁK

Minden RX 450h modellben tíz légzsák és biztonságiöv-előfeszítők óvják az autóban ülők testi épségét. Egy baleset során az ütközésérzékelő szenzorok azonnal aktiválják a két fokozatban felfúvódó első légzsákokat és az oldallégzsákokat. Az elöl ülőket térdlégzsákok is védik, a függönylégzsák pedig az oldalablakok teljes hosszúságában felfúvódik.

Panoráma monitor

PANORÁMA MONITOR

A szűk parkolóhelyeken a panoráma monitor segíti az egyszerű manőverezést, közel 360 fokos képet mutatva a jármű környezetéről. A panoráma monitor virtuális 3D képet ad az RX-ről, és a képernyőn a manőverezést megkönnyítő segédvonalak is megjelennek.

Motoros mozgatású hátsó ülések

MOTOROS MOZGATÁSÚ HÁTSÓ ÜLÉSEK

Az autóhoz elektromosan dönthető háttámlákat is rendelhet, amelyek több, kényelmesen elérhető kapcsolóval működtethetők. A hátul utazók külön-külön állíthatják a támla dőlésszögét, miközben a középső kartámasz mindvégig kényelmes helyzetben marad.

Vezeték nélküli töltő

VEZETÉK NÉLKÜLI TÖLTŐ

Az RX 450h középkonzolának első részén kényelmesen elérhető induktív vezeték nélküli rendszerrel egyszerűen töltheti kompatibilis okostelefonja (például az iPhone 6) vagy egyéb elektromos készülékei akkumulátorát.

NINCS EGYEZÉS

Nincs a keresési feltételeknek megfelelő járműjellemző. Kérjük, bővítse a keresés feltételeit!

A fent megjelenített tulajdonságok nem feltétlenül képezik az összes felszereltségű autó részét. Pontos adatokért kérjük, keresse hivatakos márkakereskedésünket!

rx quote 200x200 white

“A VADONATÚJ RX A KORÁBBI GENERÁCIÓK ÚTTÖRŐ ÉRTÉKEIRE ÉPÍT, UGYANAKKOR LÁTVÁNYOS, ÚJ DIMENZIÓBA EMELI A MODELLSOROZAT JELLEGZETES DIZÁJNJÁT."

Takayuki Katsuda, az RX főmérnöke

MI AZ F SPORT?

rx fsport 450h

ÚJ RX F SPORT MODELLEK: ÉLMÉNYAUTÓZÁSRA TERVEZVE, DINAMIKUS VEZETÉSRE HANGOLVA.

Bármerre autózzon is minden idők legmutatósabb RX-modelljével, az 'orsó formájú' F SPORT hűtőrács és a nagyméretű, 20 colos könnyűfém keréktárcsák garantáltan vonzzák majd a tekinteteket. Az utastérben F SPORT kormánykerék, alumínium pedálok és kiváló oldaltartású, 'integrált habosítás' technológiával készült sportülések várják Önt.

Az országúton kiélvezheti a sportosra hangolt adaptív változó futómű és az aktív kanyarstabilizátor biztosította útfekvést - nem beszélve a hangmérnökök által megalkotott motorhangról -, és átadhatja magát a feledhetetlen F SPORT életérzésnek.

A személyi adatok védelméről szóló európai rendelkezések az Ön privát szférájának védelmét szolgálják. A Lexus cookie-nak is nevezett szövegfájlokat használ, amelyek megjegyzik, hogy Ön melyik oldalakra látogatott el honlapunkon, és ott mit csinált. A Lexus kizárólag a saját honlapjára utaló cookie-kat használ, valamint olyanokat, amelyek hasznos információkat gyűjtenek az Ön számára; például megmutatják a lakóhelyéhez legközelebbi márkakereskedést, vagy az Ön által konfigurált autókat. Kérjük, engedélyezze további cookie-k használatát is, amelyek révén honlapunk még élvezhetőbbé válik az Ön számára.

COOKIE-BEÁLLÍTÁSOK