concept cars

TANULMÁNY-
AUTÓK

A Lexus tanulmányautói izgalmas bepillantást engednek a jövő formatervezési irányzataiba.

main menu lexus brand

FORMATERVEZÉSI
INNOVÁCIÓ

Ebben a szekcióban bemutatjuk leglátványosabb formai tanulmányainkat.

hybrid cars

HIBRID
AUTÓK

Sokféle hibrid autó létezik, egy dolog azonban mindegyikben azonos.

lexus service

LEXUS
MÁRKASZERVIZEK

Az Önhöz legközelebbi Lexus Központok vagy márkaszervizek egyszerű keresése.

jarmutartozekok thumb

ALKATRÉSZEK ÉS
TARTOZÉKOK

Az eredeti Lexus alkatrészek és járműtartozékok használatával hosszú távra biztosíthatja autója megbízható működését.

RX 200t

TURBÓMOTOR: RUGALMAS TELJESÍTMÉNY, ALACSONY FOGYASZTÁS.


Legnagyobb teljesítmény (LE) 238
Vegyes CO2-kibocsátás (g/km) 181
Kombinált fogyasztás (l/100 km) 7,8
Gyorsulás 100 km/h-ra (s) 9,2
Végsebesség (km/óra) 200

ÁR 15 200 000 Ft

Jegyzet

*A konfigurátor eredményei tájékoztató jellegűek. Aktuális felszereltségért kérjük töltse le árlistánkat.

MERÉSZ ÉS KIFINOMULT

TURBÓMOTOR: RUGALMAS TELJESÍTMÉNY, ALACSONY FOGYASZTÁS.

Mindig újszerű, mindig előremutató : a Lexus 1998-ban mutatta be az RX-et, az első olyan szabadidő autót, ami egy luxuslimuzin finom kidolgozottságát kínálta.

Most pedig - újra bebizonyítva elkötelezettségünket a lenyűgöző teljesítmények iránt - bemutatjuk a vadonatúj RX-et, a valaha volt legmerészebb vonalvezetésű Lexust, amihez alapáron jár a hibátlan, kifinomult luxus.

A JÁRMŰ JELLEMZŐI

ISMERJE MEG JOBBAN AZ RX 200t MODELLT!

Az RX 200t utastere - Röviden

RÖVIDEN

Egy új RX tulajdonosának lenni különleges élmény. Amikor Ön az autóhoz közelít, diszkrét fény világítja meg a négy kilincset, felidézve a hamisítatlan japán vendégszeretet, az 'Omotenashi' szellemiségét. A volán mögött ülve szinte körülölelik Önt az utastér lágy ívei, s minden kezelőszervet pontosan ott talál, ahol a leginkább kézre esik.

Vessen egy pillantást a középkonzolra: az izgalmas mintázatú fabetét lézer gravírozással készült a Yamaha zongorakészítő műhelyében, gyönyörű fényét pedig kézi polírozással nyerte el. A hátul ülők kényelmét bőséges lábtér és elektromosan dönthető, tágas bőrülések szolgálják, a fedélzeti szórakoztató rendszer egyedülálló hangzását pedig a 15 hangszórós Mark Levinson® audiorendszer garantálja.

Az RX 200t menet közben - Röviden

RÖVIDEN

Az RX 200t vadonatúj 2,0 literes erőforrása a turbómotorok élvezetes teljesítményét kínálja, ám a D-4ST szelepvezérlésnek és az 'Atkinson-ciklus' képességének köszönhetően takarékos. Az üzemmódválasztó segítségével Ön mindig pillanatnyi hangulatához igazíthatja az autó menettulajdonságát.

Az új RX 200t 238 lóerős* és 350 Nm nyomatékú* erőforrás extrém körülmények között is kiállta a próbát, hiszen 3000 méternél is magasabb hágókon és 50 fokos hőségben is heteken át teszteltük. A 200t modell első- és összkerékhajtású változatban is megrendelhető.

* Az összkerékhajtású változat esetében.

Biztonságban az RX 200t utasterében - Röviden

RÖVIDEN

A Lexus mindig is élen járt a biztonsági és vezetősegítő rendszerek fejlesztésében, és minden új modelljét a világ legnagyobb vezetési szimulátorán teszteli. A balesetmegelőzési kutatások terén betöltött vezető szerepünknek megfelelően az új RX felszereltségében most a forradalmian új Lexus Safety System + is az alapfelszereltség része.

A csomag része a gyalogosészlelővel kiegészített ütközés előtti biztonsági rendszer, a sávtartó asszisztens, az éjszaka jobb látási viszonyokat teremtő automatikus távfény-vezérlés és az adaptív sebességtartó automatika, ami az elöl haladó jármű tempójához igazítja az RX sebességét.

Tripla LED fényszórók

TRIPLA LED FÉNYSZÓRÓK

A kifinomult, 'L' alakú fényszórókban ugyanaz a LED fényforrás adja a tompított és a távfényt. A fényszórók formavilágát hatásosan hangsúlyozza ki az irányjelzőkkel egybeépített nappali menetfény, még hatásosabbá varázsolva az RX megjelenését.

Bőr / fa dizájn

BŐR / FA DIZÁJN

Az LFA szupersportautó stílusát idéző, háromküllős, bőrborítású, fűthető kormánykerék ergonomikus ujjtámasza, valamint tenyérbe simuló formája kényelmes fogást nyújt. A küllőkön található gombokkal vezérelheti az audiorendszert, a mobiltelefont és a multi-információs kijelzőt, ill. az adaptív sebességtartó automatikát és a sávtartó asszisztenst is.

LED hátsólámpák

LED HÁTSÓLÁMPÁK

A nagy fényerejű, 'L' alakú LED-sor kristályhatású fénysávja a karosszéria sarkától az RX csomagtérajtajának közepéig fut. Ez az extra széles hátsó világítás kiváló láthatóságot biztosít, akárcsak a feltűnő LED irányjelzők.

Yamaha lézerrel gravírozott fa

YAMAHA LÉZERREL GRAVÍROZOTT FA

A középkonzol és az ajtók fabetéteinek gravírozásához innovatív lézertechnológiát használtunk, ami felfedi az alumíniummal rétegezett fa gyönyörű, sávos mintázatát. Ezeket az exkluzív betéteket a Yamaha zongorakészítő részlegének mesteremberei készítik.

Intelligens parkolássegítő szenzorok

INTELLIGENS PARKOLÁSSEGÍTŐ SZENZOROK

Az RX parkolássegítő szenzorai nemcsak azt jelzik, hogy az autó útjában akadályok vannak, hanem automatikusan le is lassítják a járművet, a vezetőt pedig figyelmeztetik, hogy fékezzen. Ha az ütközés már elkerülhetetlen, a fékvezérlés állóra fékezi az RX-et.

20" könnyűfém alufelni

20” KÖNNYŰFÉM ALUFELNI

Igazítsa egyéni ízléséhez az új RX-ét ezzel az újonnan kifejlesztett ötküllős keréktárcsával, amit különféle színárnyalatú betétekkel rendelhet - így biztosan illik majd az autó fényezéséhez.

Panorámatető

PANORÁMATETŐ

Ez a nagyméretű panoráma tető szabadságot és tágasságot sugall, napfénnyel töltve meg az RX utasterét. Az üvegfelület nyitható, így lehetővé teszi hogy friss levegőt engedjen be az utastérbe; ha pedig túl erős lenne a napsütés, egyetlen mozdulattal beárnyékolhatja az utasteret.

Panoráma monitor

PANORÁMA MONITOR

A szűk parkolóhelyeken a panoráma monitor segíti az egyszerű manőverezést, közel 360 fokos képet mutatva a jármű környezetéről. A panoráma monitor virtuális 3D képet ad az RX-ről, és a képernyőn a manőverezést megkönnyítő segédvonalak is megjelennek.

Extra széles head-up display

EXTRA SZÉLES HEAD-UP DISPLAY

Színesben vetíti a szélvédőre a jármű adatait, közvetlenül az Ön látóterébe. A Lexus eddigi legnagyobb (240 mm x 90 mm) Head-Up Display rendszerével úgy tekintheti át az információkat (pl. a navigációs utasításokat vagy az audiorendszer beállításait), hogy közben mindvégig a forgalomra figyelhet.

LED Utastér-Világítás

LED UTASTÉR-VILÁGÍTÁS

Az ajtók, a műszerek, a lábtér és az utastér más részeinek LED-világítása megnyugtató és kifinomult hangulatot teremt az autóban, amikor Ön éjszaka autózik. A fényerőt úgy optimalizáltuk, hogy a belső kilincsek a sötétben is jól láthatók legyenek, de a fény ne zavarja Önt vezetés közben.

Automatikus távfény-vezérlés

AUTOMATIKUS TÁVFÉNY-VEZÉRLÉS

Éjszaka az automatikus távfény-vezérlés a fejlett sávtartó asszisztens kamerájának segítségével automatikusan tompított világításra kapcsol, ha egy szembejövő jármű lámpáját érzékeli - így a többi autóst nem vakítja el a fény, Önnek pedig nem kell a kapcsolgatásra figyelnie.

Fejlett sávtartó asszisztens

FEJLETT SÁVTARTÓ ASSZISZTENS

A fejlett sávtartó asszisztens (A-LKA) a szélvédő mögött elhelyezett kamerával ellenőrzi a jármű helyzetét a forgalmi sávban. Ha az autó elkezd kisodródni a sávból, az A-LKA figyelmeztető hangjelzést ad, és kiegészítő kormányzási nyomatékkal segít a kormánykorrekcióban.

Motoros mozgatású hátsó ülések

MOTOROS MOZGATÁSÚ HÁTSÓ ÜLÉSEK

Az autóhoz elektromosan dönthető háttámlákat is rendelhet, amelyek több, kényelmesen elérhető kapcsolóval működtethetők. A hátul utazók külön-külön állíthatják a támla dőlésszögét, miközben a középső kartámasz mindvégig kényelmes helyzetben marad.

Holttérfigyelő rendszer

HOLTTÉRFIGYELŐ RENDSZER

A hátsó lökhárítóba épített radarok érzékelik a szomszédos sávokban közeledő, de a visszapillantó tükörben már nem látható autókat. Ha a vezető sávváltásra készülve indexel, miközben a holttérben egy másik jármű halad, a holttérfigyelő rendszer azonnal figyelmeztető jelzést villant fel a megfelelő oldali visszapillantóban.

Erősebb karosszéria, továbbfejlesztett irányíthatóság

ERŐSEBB KAROSSZÉRIA, TOVÁBBFEJLESZTETT IRÁNYÍTHATÓSÁG

Megerősített karosszériájának, tökéletesített első futóművének és új kormánytechnológiájának köszönhetően a legújabb RX hihetetlenül precízen és élvezetesen irányítható. Fejlett lézerhegesztési és ragasztási eljárások gondoskodnak arról, hogy a kocsitest olyan erős legyen, ami egy SUV-tól elvárható - és olyan merev, ami autópálya-tempó mellett is élvezetes autózást biztosít.

Adaptív változó futómű

ADAPTÍV VÁLTOZÓ FUTÓMŰ

Az opcióként rendelhető adaptív változó futómű intelligensen vezérli mind a négy kerék lengéscsillapítását. Ez nemcsak a rugózási kényelmet növeli, hanem kivételesen precíz irányíthatóságot is biztosít.

Ütközés előtti biztonsági rendszer

ÜTKÖZÉS ELŐTTI BIZTONSÁGI RENDSZER

A berendezés egy milliméteres hullámhosszú radar és egy fedélzeti számítógép segítségével méri fel az ütközésveszélyt. Ha a veszély nagy, a berendezés hang- és fényjelekkel figyelmezteti a vezetőt, és megnöveli a féknyomást. Ha az ütközés elkerülhetetlen, a rendszer önállóan fékez, miközben szorosra húzza az első biztonsági öveket.

Tíz légzsák

TÍZ LÉGZSÁK

Minden RX modellben tíz légzsák és biztonságiöv-előfeszítők óvják az autóban ülők testi épségét. Egy baleset során az ütközésérzékelő szenzorok azonnal aktiválják a két fokozatban felfúvódó első légzsákokat és az oldallégzsákokat. Az elöl ülőket térdlégzsákok is védik, a függönylégzsák pedig az oldalablakok teljes hosszúságában felfúvódik.

Klíma menedzser / Nanoe® technológia

KLÍMA MENEDZSER / NANOE® TECHNOLÓGIA

Az RX fejlett klíma menedzser funkciója folyamatosan ellenőrzi a külső és belső hőmérsékletet, és automatikusan szabályozza az utastér, az ülések és a kormánykerék hőfokát. A hátsó utasok testhőmérsékletét infrás érzékelők mérik, és ehhez igazítják a klíma és az ülésfűtés/hűtés működését. A Lexus díjnyertes nanoe® technológiája mikroszkopikus méretű negatív töltésű ionokat kibocsátva frissíti az utastér levegőjét, emellett pedig hidratálja az utasok haját és bőrét.

Mark Levinson®

MARK LEVINSON®

A GreenEdge™ technológiával kiegészített, 15 hangszórós Mark Levinson® Premium Surround hangrendszert kifejezetten az RX utasterének akusztikájához hangoltuk. A hibátlan 7.1 csatornás digitális házimozi-élményt még magasabb szintre emeli a Clari-Fi™ technológia, ami újraalkotja az MP3 digitális tömörítés során elveszett hangokat.

Hátsó keresztirányú forgalomfigyelő és fékrendszer

HÁTSÓ KERESZTIRÁNYÚ FORGALOMFIGYELŐ ÉS FÉKRENDSZER

A holttérfigyelő észreveszi a hátulról közelítő járműveket, így egyszerűbb és biztonságosabb kitolatni egy parkolóhelyről. Ütközésveszély esetén bekapcsol az RX fékvezérlése, megelőzve a balesetet, vagy mérsékelve az autóban keletkező kárt.

Vezeték nélküli töltő

VEZETÉK NÉLKÜLI TÖLTŐ

Az RX középkonzolának első részén kényelmesen elérhető induktív vezeték nélküli rendszerrel egyszerűen töltheti kompatibilis okostelefonja (például az iPhone 6) vagy egyéb elektromos készülékei akkumulátorát.

Fejlett aerodinamikai megoldások

FEJLETT AERODINAMIKAI MEGOLDÁSOK

Szinte teljesen sík padlóburkolatának és hátsó légterelőjének köszönhetően az új RX légellenállása kiváló. A légellenállási együttható további javítása érdekében a Lexus mérnökei újratervezték a külső visszapillantó tükröket, és légterelő lapokat helyeztek el a jármű stratégiai pontjain. Ez nemcsak a stabilitást és az irányíthatóságot javítja, hanem az üzemanyag-fogyasztást és a szélzajt is csökkenti.

5 Csillagos biztonság

5 CSILLAGOS BIZTONSÁG

Az új RX kategóriájának egyik legbiztonságosabb autója, hiszen 5 csillagos értékelést kapott az Euro NCAP 2015-ös töréstesztjén, és gyalogosbiztonság terén is ez a jármű szerezte meg az eddigi legmagasabb pontszámot a nagyméretű SUV-k osztályában.

NINCS EGYEZÉS

Nincs a keresési feltételeknek megfelelő járműjellemző. Kérjük, bővítse a keresés feltételeit!

A fent megjelenített tulajdonságok nem feltétlenül képezik az összes felszereltségi szint részét. Pontos adatokért kérjük, keresse hivatalos márkakereskedéseinket!

rx quote 200x200 white

“A VADONATÚJ RX A KORÁBBI GENERÁCIÓK ÚTTÖRŐ ÉRTÉKEIRE ÉPÍT, UGYANAKKOR LÁTVÁNYOS, ÚJ DIMENZIÓBA EMELI A MODELLSOROZAT JELLEGZETES DIZÁJNJÁT."

Takayuki Katsuda, az RX főmérnöke

MI AZ F SPORT?

rx fsport 200t

ÚJ RX F SPORT MODELLEK: ÉLMÉNYAUTÓZÁSRA TERVEZVE, DINAMIKUS VEZETÉSRE HANGOLVA.

Bármerre autózzon is minden idők legmutatósabb RX-modelljével, az 'orsó formájú' F SPORT hűtőrács és a nagyméretű, 20 colos könnyűfém keréktárcsák garantáltan vonzzák majd a tekinteteket. Az utastérben F SPORT kormánykerék, alumínium pedálok és kiváló oldaltartású, 'integrált habosítás' technológiával készült sportülések várják Önt.

Az országúton kiélvezheti a sportosra hangolt adaptív változó futómű és az aktív kanyarstabilizátor biztosította útfekvést - nem beszélve a hangmérnökök által megalkotott motorhangról -, és átadhatja magát a feledhetetlen F SPORT életérzésnek.

A személyi adatok védelméről szóló európai rendelkezések az Ön privát szférájának védelmét szolgálják. A Lexus cookie-nak is nevezett szövegfájlokat használ, amelyek megjegyzik, hogy Ön melyik oldalakra látogatott el honlapunkon, és ott mit csinált. A Lexus kizárólag a saját honlapjára utaló cookie-kat használ, valamint olyanokat, amelyek hasznos információkat gyűjtenek az Ön számára; például megmutatják a lakóhelyéhez legközelebbi márkakereskedést, vagy az Ön által konfigurált autókat. Kérjük, engedélyezze további cookie-k használatát is, amelyek révén honlapunk még élvezhetőbbé válik az Ön számára.

COOKIE-BEÁLLÍTÁSOK