concept cars

TANULMÁNY-
AUTÓK

A Lexus tanulmányautói izgalmas bepillantást engednek a jövő formatervezési irányzataiba.

main menu lexus brand

FORMATERVEZÉSI
INNOVÁCIÓ

Ebben a szekcióban bemutatjuk leglátványosabb formai tanulmányainkat.

hybrid cars

HIBRID
AUTÓK

Sokféle hibrid autó létezik, egy dolog azonban mindegyikben azonos.

lexus service

LEXUS
MÁRKASZERVIZEK

Az Önhöz legközelebbi Lexus Központok vagy márkaszervizek egyszerű keresése.

jarmutartozekok thumb

ALKATRÉSZEK ÉS
TARTOZÉKOK

Az eredeti Lexus alkatrészek és járműtartozékok használatával hosszú távra biztosíthatja autója megbízható működését.

GS F

A VADONATÚJ GS F SPORTSZEDÁNBAN AKÁR ÖTEN IS ÉLVEZHETIK AZ AUTÓ LENDÜLETES MENETTELJESÍTMÉNYÉT ÉS KÉNYEZTETŐ LUXUSÁT.


Gyorsulás 100 km/h-ra (s) 4,6
Végsebesség (km/óra) 270

ÁR 28 850 000 Ft

Jegyzet

*A konfigurátor eredményei tájékoztató jellegűek. Aktuális felszereltségért kérjük töltse le árlistánkat.

A GS F

A GS F SPORTSZEDÁNBAN AKÁR ÖTEN IS ÉLVEZHETIK AZ AUTÓ LENDÜLETES MENETTELJESÍTMÉNYÉT ÉS KÉNYEZTETŐ LUXUSÁT.

A GS F négyajtós sportszedán páratlan menettulajdonságainak és 270 km/órás végsebességének záloga egy kézi munkával összeszerelt, 477 lóerős, 5,0 literes V8-as benzinmotor. A versenyautós hangolású, nyolcfokozatú Sport Direct Shift automata sebességváltóval és a nyomatékvektor szabályozású differenciálművel felszerelt GS F teljesítményét és irányíthatóságát a németországi Nürburgring versenypályán csiszoltuk tökéletesre.

Élvezze a vezető köré formált cockpit kényelmét, a négytorkú kipufogó morajlását, az Alcantara kárpitok tapintását és a 17 hangszórós Mark Levinson® audiorendszer* hibátlan hangzását! Ám még ezeknél is fontosabb az alapáron kínált Lexus Safety System + biztonsága, ami mindig, mindenhol készen áll az Ön védelmére.

*A különböző tartozékok és műszaki adatok felszereltségi szinttől függően eltérőek lehetnek

gs350 quote 200x200 black

AZ F-SOROZAT SZELLEMISÉGÉHEZ HÍVEN OLYANNÁ FORMÁLTUK A GS F MODELLT, HOGY MINDEN ÚTON, MINDEN PILLANATBAN IZGALMAS VEZETÉSI ÉLMÉNYT NYÚJTSON.

Yukihiko Yaguchi, a GS F főmérnöke

A JÁRMŰ JELLEMZŐI

ISMERJE MEG KÖZELEBBRŐL A GS F MODELLT!

A GS F volánja mögött - Röviden

RÖVIDEN

A kegyetlen Nürburgringi 24 órás versenyen és a Pikes Peak Hegyi Futamon is próbára tett új 5,0 literes V8-as motor új mércét állít a sportos teljesítmény terén. A szívómotor azonnal, késlekedés nélkül reagál a gázadásra, a hangja pedig borzongatóan izgalmas. Az erőforrás hengerfejét és egyéb mozgó alkatrészeit a Yamaha Motorsport tervezte (ez a cég szállította az LFA V10-es blokkját is), ám a motor összeszerelése már a Tahara üzemünkben történik. A pormentes környezetben készített blokkokat mérnökeink tökéletesen kiegyensúlyozzák, és egyenként, sztetoszkóppal vizsgálják meg, hogy rezgések nélkül, magabiztos lendülettel gyorsítsák az autót. Ezt a gyorsulást élvezetes hanghatás festi alá, amiről az (ugyancsak a híres LFA modellből származó) aktív hangvezérlés technológia gondoskodik.

A GS F utastere - Röviden

RÖVIDEN

Az új GS F a díjnyertes Motomachi üzemben, a Lexus 'Takumi' mestereinek felügyeletével készül, akik 25 éves tapasztalatukkal a legapróbb hibát is azonnal felfedezik. Amikor Ön először érinti meg az audioberendezés precíziós megmunkálású alumínium gombjait vagy a gyönyörű öltésekkel varrott bőrkárpitot, azonnal megérzi majd, mit is jelent valójában ez a tudás.

A karosszéria fényezése során szakembereink nedves homokkal, kézzel csiszolják át a festékrétegeket. Az utolsó ellenőrzési fázis, a tesztvezetés előtt a 'Takumi' mesterek még egy 'süketszobában' vizsgálnak meg minden autót, hogy finom hallásukkal és a kabinban elhelyezett érzékeny mikrofonokkal a legapróbb, oda nem illő zajt is kiszűrjék.

Biztonságban a GS F utasterében - Röviden

RÖVIDEN

A Lexus mindig is élen járt a biztonsági és vezetősegítő rendszerek fejlesztésében, és minden új modelljét a világ legnagyobb vezetési szimulátorán teszteli. A balesetmegelőzési kutatások terén betöltött vezető szerepünknek köszönhetően az új GS-hez immár a forradalmian új Lexus Safety System + is megrendelhető. A csomag része a gyalogosészlelővel kiegészített ütközés előtti biztonsági rendszer, a fejlett sávtartó asszisztens, a közlekedési jelzéseket megjelenítő jelzőtábla-felismerő rendszer, az éjszaka jobb látási viszonyokat teremtő automatikus távfény-vezérlés és az adaptív sebességtartó automatika, ami az elöl haladó jármű tempójához igazítja az autó sebességét.

8 fokozatú sebességváltó

8 FOKOZATÚ SEBESSÉGVÁLTÓ

A V8-as motor a 8 fokozatú, kézzel is kapcsolható Sport Direct Shift szekvenciális váltón keresztül adja le teljesítményét. Manuális üzemmódban, a váltófülekkel kapcsolva még inkább kiélvezhető az autó sportos dinamikája. Amikor pedig Ön egy fokozattal visszakapcsol (ami csupán 0,2 másodpercet vesz igénybe), a kabint megtölti a gázfröccs borzongató moraja.

Aktív hangvezérlés

AKTÍV HANGVEZÉRLÉS

Amikor Ön SPORT S vagy SPORT S+ üzemmódba kapcsol, egyúttal az aktív hangvezérlést is aktiválja. Ilyenkor felerősítve jutnak az utastérbe a kipufogó mélyebb tónusú hangjai, tökéletes aláfestésként szolgálva a sportos autózáshoz.

Üzemmódválasztó

ÜZEMMÓDVÁLASZTÓ

Az üzemmódválasztóval mindig pillanatnyi igényeihez hangolhatja a jármű teljesítményét. Ha relaxáltan autózik, válassza az ECO üzemmódot, így csökken az emisszió és a fogyasztás. A NORMAL üzemmódot a mindennapi vezetéshez terveztük, így ez a beállítás ideális egyensúlyt teremt a gazdaságos működés és a komfortos haladás közt. A CUSTOMIZE beállításban pillanatnyi hangulatához igazíthatja a GS F viselkedését. Ha pedig gyorsabb gázreakciókra vágyik, kapcsolja a SPORT S vagy SPORT S+ üzemmódot.

Merev karosszéria / futómű

MEREV KAROSSZÉRIA / FUTÓMŰ

Az új GS F kiváló irányíthatóságának alapja a rendkívül merev karosszéria. A szerkezet szilárdságát különleges gyártási technológiák, köztük a legmodernebb ragasztási, lézeres csavarhegesztési és többszörös ponthegesztési eljárások fokozzák. Mind az egyenesfutás, mind pedig a kanyarstabilitás jelentősen javult a multilink rendszerű hátsó futómű alapos áttervezése után. A nagy szilárdságú acél, az öntött és kovácsolt alumínium alkalmazásával a futómű tömege csökkent, szilárdsága és pontossága viszont nőtt.

Sport VDIM

SPORT VDIM

A sport integrált járműdinamikai vezérlőrendszer (VDIM) segítségével Ön mindig simán és biztonságosan uralhatja a GS F elsöprő erejét. A rendszer a gázpedál, a kormánymű és a futómű beállításait szabályozva nagyobb oldalirányú gyorsulást tesz lehetővé, vagyis érezhetően sportosabb vezetési élményt nyújt. Ha pedig kizárólag Ön akarja uralni az autót, akár teljesen ki is kapcsolhatja a Sport VDIM rendszert.

Nyomatékvektor szabályozású differenciálmű

NYOMATÉKVEKTOR SZABÁLYOZÁSÚ DIFFERENCIÁLMŰ

A GS F kimagasló vezetési élményt kínál, amiben nagy szerepet játszik a nyomatékvektor szabályozású differenciálmű három üzemmódja: a STANDARD beállítás egyensúlyt teremt az agilis menetteljesítmények és a nagy sebességű menetstabilitás között, a SLALOM kiemelkedően gyors kormányreakciókat biztosít, a TRACK pedig a versenypályákon garantál állandó, megbízható kanyarstabilitást.

V8-as motor

V8-as MOTOR

A hatalmas teljesítményű, 477 lóerős és 530 Nm forgatónyomatékú 5,0 literes V8-ast kézi munkával állítják össze szakembereink, majd sztetoszkóppal finomhangolják a kész motort. A hengerfejet és minden mozgó alkatrészt úgy terveztük meg, hogy magasabb fordulatszám mellett maximális teljesítményt biztosítsanak. A motor borzongató hangja a legmodernebb hangmérnöki munkát dicséri: 3000-es fordulatszám alatt mélyen gurgulázik, míg egy erőteljes gyorsítás során, 6000 1/perc fordulat fölött magasabb, ércesebb hangfekvésre vált.

Háromzónás klímaberendezés

HÁROMZÓNÁS KLÍMABERENDEZÉS

A GS utasterében is helyet kapott a világelső nanoe® technológia, csakúgy, mint a háromzónás, elektronikusan vezérelt klímaberendezés. Az elöl ülők a Remote Touch kezelőfelület segítségével adhatják meg egyéni beállításaikat, míg a hátsó üléssor utasai külön kezelőpanelen állíthatják saját zónájuk hőmérsékletét.

Fűthető hátsó ülések

FŰTHETŐ HÁTSÓ ÜLÉSEK

A szélső hátsó ülések fűtése egy kényelmesen elérhető kezelőpanelről kapcsolható. Az utasok a hátsó középső kartámlába beépített, LCD-kijelzővel kiegészített panel segítségével a hátsó klímazónát és az audiorendszert is vezérelhetik, és itt aktiválhatják a hátsó árnyékolókat is.

Sportülések

SPORTÜLÉSEK

A Lexus ’integrált habosítás’ technológiájával készült vadonatúj, magas támlájú ülések tökéletesen körülölelik az utasok testét. Ez a motorsportból átvett gyártási eljárás nagyobb kényelmet és jobb oldaltartást biztosít, mint a hagyományos kárpitozási módszerek. A vezető és az első utas ülése fűthető és szellőztethető.

Sport kormánykerék

SPORT KORMÁNYKERÉK

A GS F vastag, jó fogású kormánykerekével az autó még a legélesebb helyzetekben is magabiztosan uralható. A volán mögött elhelyezett fokozatváltó karok elhelyezése, formája és működése a gyors és pontos kapcsolást szolgálja.

Adaptív sebességtartó automatika

ADAPTÍV SEBESSÉGTARTÓ AUTOMATIKA

Az adaptív sebességtartó automatika tartja a követési távolságot az új GS és az előtte haladó autó között - még akkor is, ha az elöl haladó jármű sebessége változik.

Holttérfigyelő rendszer

HOLTTÉRFIGYELŐ RENDSZER

A hátsó lökhárítóba épített radarok érzékelik a szomszédos sávokban közeledő, de a visszapillantó tükörben már nem látható autókat. Ha a vezető sávváltásra készülve indexel, miközben a holttérben egy másik jármű halad, a holttérfigyelő rendszer azonnal figyelmeztető jelzést villant fel a megfelelő oldali visszapillantóban.

Fejlett sávtartó asszisztens

SÁVTARTÓ ASSZISZTENS

A sávtartó asszisztens (LKA) a szélvédő mögött elhelyezett kamerával ellenőrzi a jármű helyzetét a forgalmi sávban. Ha az autó elkezd kisodródni a sávból, az A-LKA figyelmeztető hangjelzést ad, és kiegészítő kormányzási nyomatékkal segít a kormánykorrekcióban.

Ütközés előtti biztonsági rendszer

ÜTKÖZÉS ELŐTTI BIZTONSÁGI RENDSZER

A berendezés egy milliméteres hullámhosszú radar és egy fedélzeti számítógép segítségével méri fel az ütközésveszélyt. Ha a veszély nagy, a berendezés hang- és fényjelekkel figyelmezteti a vezetőt, és megnöveli a féknyomást. Ha az ütközés elkerülhetetlen, a rendszer önállóan fékez, miközben szorosra húzza az első biztonsági öveket.

Hátsó keresztirányú forgalomfigyelő

HÁTSÓ KERESZTIRÁNYÚ FORGALOMFIGYELŐ

Tolatáskor (például egy zsúfolt parkolóból való kiállásnál) a hátsó keresztirányú forgalomfigyelő (RCTA) a holttérfigyelő radarjának használatával érzékeli a nehezen belátható területről közelítő járműveket. Ilyenkor az RCTA a külső tükrökben látható jellel és hangjelzéssel figyelmeztet a veszélyhelyzetre.

Jelzőtábla-felismerő rendszer

JELZŐTÁBLA-FELISMERŐ RENDSZER

Az új GS F jelzőtábla-felismerő rendszere (RSA) a szélvédő mögött elhelyezett kamerával azonosítja a forgalmi táblákat, és megjeleníti azokat a multi-információs kijelzőn. Az RCA minden, a Bécsi Egyezményben leírt táblát felismer (beleértve a világító fóliával bevont és villogó jelzéseket is).

Tíz légzsák

TÍZ LÉGZSÁK

A rendkívül szilárd utascella mellett az autóban utazók testi épségét tíz, érzékelőkkel vezérelt légzsák is óvja. A hátsó középső biztonsági öv kivételével minden övhöz előfeszítő is tartozik. A vezetőt és az első utast két lépcsőben felfúvódó frontlégzsákok, valamint térd- és oldallégzsákok védik. Az alapfelszereltség része a hátsó szélső ülések utasait óvó oldallégzsák, a függönylégzsák pedig az utastér teljes hosszában felfúvódik. A rendkívül magas szintű biztonság az új GS F egyik alapszolgáltatása, így a sérülésveszély még kisebb lett.

Adaptív futómű

ADAPTÍV FUTÓMŰ

A vezetési élményt még dinamikusabbá varázsolja, hogy a GS F modellhez immár alapáron kínált adaptív futómű mind a négy kerék lengéscsillapítását intelligensen vezérli. Ez nem csak a rugózás kényelmét, hanem a menetstabilitást is javítja - különösen a lendületes kanyarokban.

NINCS EGYEZÉS

Nincs a keresési feltételeknek megfelelő járműjellemző. Kérjük, bővítse a keresés feltételeit!

A fent megjelenített tulajdonságok nem feltétlenül képezik az összes felszereltségi szint részét. Pontos adatokért kérjük, keresse hivatalos márkakereskedéseinket!

A személyi adatok védelméről szóló európai rendelkezések az Ön privát szférájának védelmét szolgálják. A Lexus cookie-nak is nevezett szövegfájlokat használ, amelyek megjegyzik, hogy Ön melyik oldalakra látogatott el honlapunkon, és ott mit csinált. A Lexus kizárólag a saját honlapjára utaló cookie-kat használ, valamint olyanokat, amelyek hasznos információkat gyűjtenek az Ön számára; például megmutatják a lakóhelyéhez legközelebbi márkakereskedést, vagy az Ön által konfigurált autókat. Kérjük, engedélyezze további cookie-k használatát is, amelyek révén honlapunk még élvezhetőbbé válik az Ön számára.

COOKIE-BEÁLLÍTÁSOK