• VILÁGPREMIER - AZ ÚJ NX

  Az új Lexus NX új utakon jár – és ez ugyanúgy igaz az autó külső és belső kialakítására, mint hajtásláncaira, új generációs multimédia rendszerére, konnektivitására, biztonsági technológiáira és kényelmére. Tartson velünk új, izgalmas modellünk globális bemutatóján!

    Parallax Image 1 Exclusive Pedigree

AZ ÚJ LEXUS NX

TRADÍCIÓ

A Lexus NX-el egy olyan modell újul meg, amelyből 2014-es bemutatása óta több mint 170.000 darab talált gazdára világszerte. Az új NX most alapjaiban változott: mind menetteljesítményeiben, mind vezethetőségében és hatékonyságában. Az autó alkatrészeinek 95 százaléka teljesen új, és a még tökéletesebb minőség érdekében a fejlesztők széleskörűen alkalmazták a digitális modellezési technikákat. A kifinomult tapintáson, halláson és látáson alapuló Takumi kézművesség azonban változatlanul kiemelt szerepet játszik a kiváló minőség elérésében.

    Parallax Image 2 Tested For Quality

AZ ÚJ LEXUS NX

TESZTELÉSI FOLYAMAT

A dinamikus menetjellemzőket – különösen a fékek és a kormányzás működését - profi tesztpilóták hangolták tökéletesre a Lexus próbapályáján, Shimoyamában. A fejlesztők arra is komoly hangsúlyt fektettek, hogy az elsők közt alkalmazzák a legmodernebb kényelmi és biztonsági technológiákat.

    Parallax Image 3 Evolution of Design

AZ ÚJ LEXUS NX

A FORMÁK FEJLŐDÉSE

Az új modell megjelenése a korábbi NX-ére épül, de annál kifinomultabb, dinamikusabb és érettebb, miközben vonalvezetése izmosabb. A funkcionális szépség sugárzik minden egyes részletből, amelyek a formatervezők és az áramlástechnikában jártas mérnökök közös munkájának eredményeként születtek meg. A légellenállás csökkentése érdekében különös figyelmet fordítottak az autó körül és alatt futó légáramlatok alakítására, éppen ezért megújultak az oldalsó burkolatok és a motortér alatti terelőelemek is.

    Parallax Image 4 Feel More Control

AZ ÚJ LEXUS NX

KÖZVETLENEBB IRÁNYÍTÁS

A vezető környezetének kialakításakor a Lexus mérnökei most először alkalmazták a Tazuna koncepciót. A japán szó a gyeplőt jelöli, azt az eszközt, amely a ló és lovasa közötti kapcsolat egyik legfontosabb eleme. A Lexus értelmezésében mindez azt jelenti, hogy a vezető közvetlen és ösztönös információk alapján irányíthatja járművét, miközben egy pillanatra sem engedi el a kormányt, és nem veszi le tekintetét az útról. Mindez határozottan megerősíti az autóst abban, hogy ő irányít, miközben tökéletesen átlátja környezetét.

    2022 all new nx quote background
    2022 all new nx quote

„Az új NX-et úgy terveztük meg, hogy a legkülönfélébb életstílusokhoz is tökéletesen illeszkedjen. Alapértékeit, vagyis hajtásláncát, formáit, vezetési élményét és technológiáit is ennek szellemében újítottuk meg.”

Takeaki Kato főmérnök
    Parallax Image 1 Omotenashi Experience

AZ ÚJ LEXUS NX

OMOTENASHI ÉLMÉNY

Az autózás élményét új funkciók teszik teljessé, miközben az utasok a híres japán Omotenashi vendégszeretetet élvezhetik. E tradíció lényege, hogy a vendéglátó még az előtt igyekszik kiszolgálni vendége igényeit, hogy azok egyáltalán felmerülnének. Az utastér olyan kényelmes, akár egy nappali, ugyanakkor a vezetőt körülölelő, Tazuna-elvek szerint megalkotott elemek minden pillanatban tökéletes irányítást biztosítanak. A hibátlan minőségű anyagokból felépített utastérből szinte sugárzik a Takumi kézművesség energiája.

    Parallax Image 2 Exhilarating Power

AZ ÚJ LEXUS NX

LÉLEGZETELÁLLÍTÓ TELJESÍTMÉNY

A hajtásláncok választéka a korábbinál is szélesebb, a menetteljesítmények pedig a kategória élvonalában állnak. Itt debütál a Lexus első plug-in hibrid hajtása is, amely azonnal kategóriája mércéjévé lép elő a teljesítmény, a hatékonyság, az emisszió és a tisztán elektromos hatótáv szempontjából is.

    Parallax Image 3 The Lexus Driving Signature

AZ ÚJ LEXUS NX

LEXUS DRIVING SIGNATURE

Az új Lexus NX dinamikus menetjellemzőinek kialakításakor a fejlesztők legfőbb célja a tökéletes Lexus Driving Signature elérése volt. Mindez a kényelem, a kormányzás, a fékek és a teljesítmény-leadás tökéletes összhangját jelenti, valamint azt, ahogy az autó mindig és minden helyzetben pontosan követi vezetője utasításait. Az autós és az autó kapcsolata tökéletes. Mindebben kulcsszerepet játszik a Lexus GA-K padlólemeze, amely a lehető legalacsonyabb tömegközéppont szempontjából is kiválóan teljesít.

    Parallax Image 4 More Connected

AZ ÚJ LEXUS NX

TELJESEBB KONNEKTIVITÁS

Az új NX-ben debütál a Lexus alapjaiban friss fejlesztésű multimédia platformja is. Az új rendszert okos szolgáltatásokkal, felhőalapú navigációval és friss, hangutasításokra is reagáló ‘Hey Lexus’ asszisztenssel is felszerelték.

    Parallax Image 5 Advanced Safety And Driver Assistance

AZ ÚJ LEXUS NX

FEJLETT BIZTONSÁGI ÉS VEZETŐSEGÍTŐ RENDSZEREK

Az új Lexus NX alapfelszereltségéhez tartozik a legfrissebb Lexus Safety System + csomag, amelynek szolgáltatásai új funkciókkal is bővültek, ráadásul minden eddiginél kifinomultabban és természetesebben működnek. Az ütközés előtti biztonsági rendszer szolgáltatásai kibővültek, miközben az adaptív sebességtartó automatika reakcióideje lerövidült, vagyis a rendszer gyorsabban alkalmazkodik az autó előtti forgalom változásaihoz. Az új e-Latch rendszer megakadályozza az ajtók kinyitását, ha hátulról jármű (akár csak kerékpáros is) érkezik.

    2021 lexus 800b tease subscribe banner

ÉLJE ÁT A PILLANATOT!

IRATKOZZON FEL A VADONATÚJ NX HÍRLEVELÉRE!