TANULMÁNY-
AUTÓK

A Lexus tanulmányautói izgalmas bepillantást engednek a jövő formatervezési irányzataiba.

FORMATERVEZÉSI
INNOVÁCIÓ

Ebben a szekcióban bemutatjuk leglátványosabb formai tanulmányainkat.

HIBRID
AUTÓK

Sokféle hibrid autó létezik, egy dolog azonban mindegyikben azonos.

LEXUS
MÁRKASZERVIZEK

Az Önhöz legközelebbi Lexus Központok vagy márkaszervizek egyszerű keresése.

ALKATRÉSZEK ÉS
TARTOZÉKOK

Az eredeti Lexus alkatrészek és járműtartozékok használatával hosszú távra biztosíthatja autója megbízható működését.

A LEXUS MA

Lexus gondolkodásmód: egyedülálló betekintés abba, milyen innovatív módon közelítjük meg a tervezés folyamatát.

RX 450h

FORRADALMIAN ÚJ RX 450h DINAMIKUS TELJESÍTMÉNNYEL, BŐSÉGES HELYKÍNÁLATTAL ÉS HIHETETLENÜL ALACSONY FOGYASZTÁSSAL.


Vegyes CO₂-kibocsátás (g/km) 145
Kombinált fogyasztás (l/100 km) 6,3
Gyorsulás 100 km/órára (mp) 7,8
Végsebesség (km/óra) 200

ÁR 16 890 000 Ft

ÁLLÍTSA ÖSSZE SAJÁT
RX 450h MODELLJÉT!

LENYŰGÖZŐT ALKOTNI

FORRADALMIAN ÚJ RX 450h DINAMIKUS TELJESÍTMÉNNYEL, BŐSÉGES HELYKÍNÁLATTAL ÉS HIHETETLENÜL ALACSONY FOGYASZTÁSSAL.

Az RX 450h modellel a Lexus vadonatúj járműkategóriát teremtett. Mióta 1998-ban bemutattuk a világ első luxus SUV járművét, az RX-et, folyamatosan ügyeltünk arra, hogy a hagyományos SUV-értékeket - mint a bőséges helykínálat és a szilárd felépítmény - áramvonalas, stílusos formában kínáljuk. Mindeközben egyre feljebb emeltük a teljesítmény, a takarékos fogyasztás, a luxuskidolgozású részletek és a kényelem színvonalát. Az RX 450h lelke a modern full hybrid hajtáslánc, amelyben az erőteljes, 3,5 literes, V6-os szuperhatékony Atkinson-ciklusú benzinmotor erejét két nagy teljesítményű elektromotor egészíti ki. Ez a fejlett hajtásmód élvezetes teljesítményt nyújt, és simán, mégis lélegzetelállító lendülettel gyorsítja az autót, miközben észrevétlenül vált a gazdaságos elektromos és a hagyományos benzines üzemmód közt. A jármű teljesítményét és dinamizmusát a németországi Nürburgring versenypályán tökéletesítettük. Az RX terepen is erőteljes és megbízható - a modern, állandó összkerékhajtási rendszer a legnehezebb körülmények közt is fenntartja a kerekek tapadását.

A díjnyertes japán 'Öko-Üzemünkben' készülő RX pazar utasterében számos innovatív megoldást talál. Az állítható, jól formázott, puha bőrrel kárpitozott ülések luxusszínvonalú kényelmet kínálnak. A vezetőülésben ülve azonnal feltűnik majd Önnek, milyen könnyen kezelhetők és átláthatók az autó legfontosabb rendszerei. A legmodernebb berendezések - például a Remote Touch vagy a Head-Up Display (HUD) - segítenek, hogy Ön tökéletesen a vezetés élményére koncentrálhasson. Csak dőljön hátra kényelmesen az egyénenként klimatizált utastérben, és élvezze a Mark Levinson Reference Surround System semmihez sem fogható hangélményét! Az exkluzív RX 450h a modern biztonsági technológiáktól kezdve a kifinomult aerodinamikán és a praktikus térkihasználáson át a kiváló vezetési élményig minden téren új szintre emeli az autózás fogalmát. A szabadidő-autók praktikus térkínálatát és tartósságát a limuzinok élvezetes vezetési élményével és kifinomult dinamikájával ötvözve a Lexus újraírta a szabályokat, alaposan átfogalmazva, mire képes ma egy autó.

ÁRAK ÉS MŰSZAKI ADATOK

ISMERJE MEG A RÉSZLETEKET, ÉS HASONLÍTSA ÖSSZE A KÜLÖNFÉLE VÁLTOZATOKAT!

RX 450h AWD Comfort

  • Xenon fényszórók
  • Prémium audio rendszer, 9 hangszóró, autórádió RDS funkcióval, 6 lemezes CD lejátszó
  • Tolatókamera monitor
  • Fűthető első ülések
  • Kulcs nélküli nyitás
  • Perforált bőrrel kárpitozott ülések

ÁR 16 890 000 Ft

AZ ÖSSZEHASONLÍTÁSHOZ VÁLASSZON MÁSIK VÁLTOZATOT

A JÁRMŰ JELLEMZŐI

ISMERJE MEG JOBBAN AZ RX 450h MODELLT!

Az RX 450h utastere - Röviden

RÖVIDEN

Futurista formaterv, műszaki innováció, lenyűgöző térkínálat és fényűző kárpitozás - dióhéjban ez az RX. Emellett pedig luxusszínvonalú, hívogató utastér, amelyben számtalan tökéletesen kidolgozott részletmegoldás gondoskodik az utasok kényelméről. Ott van például a kabin legfontosabb részeit fényárba borító belső világítás, vagy az intelligens klímaberendezés, amely optimális hőmérsékletet biztosít. A jól formázott, állítható, bőrkárpitozású üléseken kellemes az utazás. Ha extra helyre van szüksége, segít az osztva dönthető hátsó üléssor. Ez az autó tényleg rendkívül tágas; a csomagtérbe még a legterjedelmesebb poggyász is könnyedén befér - s egy kar megérintésével a raktér egyszerűen tovább bővíthető.

A lendületes vonalvezetésű, ergonomikus műszerfal - közepén az LCD képernyővel - az innovatív technológia és a mindennapi funkcionalitás utolérhetetlen kombinációját kínálja. A kiváló minőségű Mark Levinson hangrendszer páratlan zene- és filmélményt nyújt. Bármerre is utazik, az RX luxusának ölelésében mindig otthon érzi majd magát.

Az RX 450h menet közben - Röviden

RÖVIDEN

Az RX jóval több egy újszerű modellnél. Ebben az autóban nem csupán sikerült kiküszöbölnünk a kategória többi járművének közismert hibáit, hanem forradalmian új megoldások révén kerekedtünk felül e gyengeségeken. Az üzemanyag-fogyasztás példátlanul alacsony - sokkal inkább hasonlít egy szerény lépcsőshátú modell adataihoz, mint egy ekkora térkínálatú jármű fogyasztásához. A károsanyag-kibocsátás ugyanilyen csekély. S mindez az innovatív Lexus Hybrid Drive hajtásláncnak köszönhető, amelynek erős elektromotorja nem fogyaszt üzemanyagot; ugyanakkor az erőteljes és élvezetes gyorsításokhoz mindig rendelkezésre áll a 24 szelepes, V6-os benzinmotor lenyűgöző ereje.

Az autó tekintélyes teljesítménye könnyedén uralható. Az RX ugyanolyan otthonosan mozog a nagyvárosok szűk utcáiban, mint a komolyabb kihívást jelentő terepeken. Munkaórák százait töltöttük a karcsú, áramvonalas forma tökéletesítésével, míg végre sikerült olyan autót alkotnunk, amely a legmagasabb sebesség mellett is könnyedén győzi le a légellenállást. A rendkívüli menetkomforthoz a fejlett felfüggesztési rendszer is nagy mértékben hozzájárul, így az autó még a legrázósabb útfelületeken is simán gördül. Az RX minden szempontból újraértelmezte a crossover jármű fogalmát.

Biztonságban az RX 450h kabinjában - Röviden

RÖVIDEN

Az RX fejlesztése során mérnökeink több mint 200 járművet törtek össze, hogy teszteljék és tökéletesítsék az autót. Az eredmény: hatékony utasvédelmi, energiaelnyelő és vezetősegítő technológiák széles skálája. A járműdinamikai vezérlőrendszerek bármilyen útviszonyok közt segítenek abban, hogy a vezető magabiztosan uralja autóját. A könnyű, mégis merev szerkezet kialakításához a teljes kocsitestben nagy szilárdságú acél elemeket alkalmaztunk.

A legmodernebb berendezések - például a Remote Touch vagy a Head-Up Display (HUD) - segítenek abban, hogy Ön kizárólag a vezetés élményére koncentrálhasson. Emellett nem kevesebb, mint tíz légzsák, valamint biztonsági öv előfeszítők óvják az autóban ülők testi épségét. Ütközés Előtti Biztonsági Rendszerünk pedig nemcsak figyelmeztet a veszélyhelyzetekre, hanem szükség esetén segít megelőzni a baleseteket.

Kárpitok és dekorációs betétek

KÁRPITOK ÉS DEKORÁCIÓS BETÉTEK

Az RX finoman kidolgozott utasterét könnyen személyes ízléséhez formálhatja. Választhat a négyféle bőrkárpit közül (Fekete, Világosszürke, Elefántcsont és Cserzett bőr), de ugyanezekkel az árnyalatokkal félanilin bőrkárpitozást is rendelhet. Kérhet sötétszürke, magas fényű dekorációs betéteket, de sötétbarna diófa és madászem-mintás juharfa betétet is. Az RX HYBRID F SPORT változat mindemellett még exkluzív fekete és törtfehér színkombinációt is kínál.

Futómű

FUTÓMŰ

E járműkategória modelljei közismertek arról, hogy a kanyarokban erősen bedőlnek és billegnek. Ám az RX tökéletes úttartást kínál; ennek érdekében a Lexus merevebb karosszériát alkotott, amihez olyan modern futóművet párosított, amit normális esetben csak a luxuslimuzinok kínálatában találhatunk. Az RX modellt szigorú teszteknek vetettük alá a híres Nürburgring versenypályán, hogy még a legmagasabb sebességtartományokban is sziklaszilárd, megbízható teljesítményt nyújtson.

A precíziós tervezésű első futóművet kettős keresztlengőkaros hátsó futómű egészíti ki, így az autó bármilyen útfelületen simán fut. Az opcionális Elektronikus Aktív Stabilizátorok első ízben jelennek megy egy crossover járműben. Ez a megoldás kiemelkedően jó stabilitást biztosít, így a hajtáslánc teljesítménye tökéletesen kiaknázható - meglepően komfortos gördülési kényelem mellett.

Az opcionális, elektronikus vezérlésű légrugózás mindig azonos szinten tartja a hasmagasságot, sőt arra is képes, hogy mélyebbre eressze a kocsitestet - ez egyaránt hasznos az aerodinamika szempontjából nagy sebességű haladáskor, és akkor is, amikor nehéz tárgyakat kell beemelni a csomagtartóba.

Mark Levinson audiorendszer

MARK LEVINSON AUDIORENDSZER

A Mark Levinson egyike a világ legkeresettebb high-end audioberendezés-gyártóinak. A márka 1972 óta legendának számít azok közt, akiknek fontos a zenelejátszás minősége; készülékeik egyedülálló képességgel bírnak a legfinomabb hangkülönbségek visszaadására, így e hangrendszerek semmilyen módon nem változtatják meg a zene eredeti minőségét. Az 1968-as Woodstock Fesztivál keverőpultját Mark Levinson építette, s e munkája rendkívül megbecsültté tette őt a high-end készülékek gyártói közt.

A Lexus a világ egyetlen autógyártója, amelynek modelljeiben a Mark Levinson ultra-magas minőségű hangrendszerei működnek. A Lexusokat tudományos módszerekkel tervezzük annak érdekében, hogy rendkívül finoman és csendesen suhanjanak, tökéletes környezetet teremtve a 'koncertterem az autóban' élményhez. Mindegy egyes Lexus-modell utasterét úgy alakítjuk ki, hogy a hangszórók gondos elhelyezése és az aprólékos hangolás után különleges akusztikai hatást biztosítsanak a zene élvezetéhez.

Az exkluzív, 15 hangszórós Mark Levinson Premium Surround System 7.1-es hangrendszerként rendelhető meg az RX modellhez. A hosszú utazások során kiváló szolgálatot tesz majd az opcionális Fedélzeti Szórakoztató Rendszer az első ülések háttámlájába épített 7 colos LCD-képernyőkkel, amelyeken a tökéletes minőségű audio mellett a DVD-filmek vagy a videojátékok is élvezhetők. A Mark Levinson rendszer erőteljes és tiszta hangzása magával ragadó zenei élményt biztosít.

Utasvédelem

UTASVÉDELEM

Az ütközések elkerülését segítő, modern technológiák alkalmazásával minden tőlünk telhetőt igyekeztünk megtenni azért, hogy megóvjuk Önt a balesetektől (bár ez sosem helyettesítheti a körültekintő vezetési stílust). Ám ha mégis bekövetkezik a baj, az autóban ülők testi épségét számos biztonsági berendezés óvja. Az RX biztonsági arzenálja jócskán túlszárnyalja a világ különböző részein érvényes előírásokat.

Az utasokat tíz gondosan pozícionált légzsák óvja - köztük kétfázisú vezető/utasoldali légzsák és térdlégzsákok. Az első utas előtt innovatív, kétkamrás kialakítású légzsák található, amely körülöleli az arc sérülékeny részeit; a kormányoszlopot pedig úgy terveztük, hogy frontális ütközés esetén összerogyjon.

Az RX karosszériájának több mint 40 %-a nagy szilárdságú acélból készült, így az autó vázszerkezet könnyű, ugyanakkor rendkívül merev. Ráfutásos baleset során az első ülések háttámláinak vázszerkezete felfelé és előre tolja a fejtámlát, csökkentve ezzel az ostorcsapás jellegű nyaksérülés súlyosságát.

Csomagtér

CSOMAGTÉR

Az RX csomagtere még saját kategóriájában is rendkívül tágasnak számít. Felhajtott hátsó üléstámlákkal a raktér befogadó képessége 496 liter, ami elegendő négy golfkészlet vagy négy terjedelmes bőrönd elhelyezésére. Ha pedig még több helyre van szüksége - például egy mountain bike szállításához - az egy érintéssel működő mechanika segítségével könnyedén előredöntheti a hátsó üléssort, amely a még nagyobb rugalmasság érdekében 40-20-40 arányban osztott. Az apróbb személyes tárgyak számára bőséges (akár 6,5 literes) helyet kínál a középső konzol, valamint a számos egyéb tárolórekesz.

A nagyobb kényelem érdekében a légrugózással szerelt RX modellek hátsó része 30 mm-rel lejjebb engedhető, így a nehezebb tárgyak ki- és berakodása egyszerűbb - és további opcióként elektromos mozgatású csomagtérajtó is rendelhető.

A hibrid ereje

A HIBRID EREJE

A Lexus évtizedek óta csiszolt full hybrid technológiája lélegzetelállító teljesítményt biztosít az RX 450h modellben: az autó dinamizmusa páratlan, akárcsak üzemanyag-fogyasztása. Az innovatív Lexus Hybrid Drive rendszer intelligensen párosítja a szuperhatékony 3,5 literes, Atkinson-ciklusú V6-os benzinmotor és az első-hátsó kerekeket hajtó két nagy teljesítményű elektromotor erejét. Ez az ötletes kombináció kiemelkedő menetdinamikát biztosít.

A rendszer összteljesítménye 220 kW, s a lágy, mégis erőteljes gyorsulás 0-100 km/órás tempóra mindössze 7,8 másodperc (az elsőkerékhajtású modellnél 8,2 másodperc). Az üzemanyag-fogyasztás meglepően alacsony: kombinált ciklusban csupán 6,3 l/100 km (az elsőkerékhajtású változatnál 6,1 l/100 km). A CO2-kibocsátás ugyanilyen csekély: kombinált ciklusban mérve mindössze 145 g/km (az elsőkerékhajtású modellnél 140 g/km).

Az RX 'agya' a Teljesítményszabályozó Egység (PCU); ez ellenőrzi a különleges full hybrid hajtásláncban az energia elosztását. Az Elektromos Hajtás (EV) üzemmódban az autó benzinfogyasztás nélkül, nulla CO2- és NOx-kibocsátással, szinte teljes csendben halad. A PCU ezt az üzemmódot kapcsolja alapértelmezettként, amikor Ön beindítja a motort, vagy amikor kis sebességgel halad. Nagyobb sebességet elérve észrevétlenül bekapcsol a benzinmotor, s a kétféle erőforrás összehangoltan hajtja a járművet. Az elektromotor akkor is késlekedés nélkül besegít a hajtásba, amikor Ön nagy sebesség mellett erősen gyorsít. A kompakt hibrid akkumulátort sosem kell külső áramforrásról újratölteni, hiszen a lassítás és a fékezés energiáját tárolja el villamos áramként.

Összegezve: az RX egy rendkívül fejlett technológiájú autó, amelynek lenyűgöző, sportos teljesítménye kategóriaelső fogyasztással és környezettudatos működéssel párosul.

Az utastér kényelme

AZ UTASTÉR KÉNYELME

Ha megközelíti az RX-et, az autó érzékeli a táskájában vagy zsebében lapuló kulcsot, és felkapcsolja a kilépőfényeket, megvilágítva az autó környékét. Amikor beszáll, a vezetőülés automatikusan 50 mm-rel hátrébb csúszik, a kormány pedig arrébb mozdul - apró gesztusok, amelyek kicsit megkönnyítik az életet. A belső világítás fénybe borítja az utastér fontos részeit, s a futurista műszerfal üdvözlésképpen kivilágosodik. Mindez érzékletesen fejezi ki az autó gondoskodó vendégszeretetét és barátságos technológiáját.

Ez a törődés a sima, lágy bőr üléskárpitokon is azonnal érezhető; a tökéletesre csiszolt és présel bőrfelületeket úgy formáltuk meg, hogy komfortos és kiváló tartású üléseket alkothassunk. Szokatlan megoldás, hogy a hátul ülők is hátratolhatják ülésüket, és állíthatják a támla dőlésszögét, így ők is maximális kényelemben utazhatnak. A felületek luxushangulatú ragyogásáról a kézműves kidolgozás és polírozás gondoskodik. Az RX nemcsak fényűzőnek és hívogatónak tűnik - hanem az is.

Az intelligens klímaberendezés új szintre emeli a légkondicionálásról alkotott elképzeléseinket. Érzékelők egész sora ellenőrzi a napsugárzás erejét, a hőmérsékletet és a páratartalmat, s a rendszer minden utas felé személyre szabott, optimális légáramot irányít. A berendezést sarkvidéki körülmények közt teszteltük, hogy megbizonyosodjunk a fűtés és a hűtés hatékonyságáról, valamint az ablakok párátlanításának és jégtelenítésének gyorsaságáról.

A rendszer mindezek mellett még egy szenzort tartalmaz, amely a külső és belső levegő minőségét ellenőrzi. Ha a levegőben káros szennyeződéseket fedez fel, a berendezés belső keringtetésre kapcsol, és csak akkor enged be újra külső levegőt, ha az újra kitisztul. Az RX-et arra terveztük, hogy minden utasa számára tökéletes komfortot nyújtson - függetlenül attól, hogy Ön éppen hol autózik a világban.

Menetdinamikai rendszerek

MENETDINAMIKAI RENDSZEREK

Kifejlesztettük az Integrált Járműdinamikai Vezérlőrendszert (VDIM), amely intelligensen hangolja össze a hajtáslánc és az elektronikus menetdinamikai rendszerek működését. Egyszerűbben fogalmazva: ez a rendszer segít abban, hogy Ön a legbonyolultabb helyzetekben is biztonságosan és magabiztosan uralhassa az autót.

A VDIM összehangolja a fékezést, a tapadást, a stabilitást és a felfüggesztést vezérlő különféle rendszerek működését, amelyek együttesen sokkal jobb menetteljesítményt biztosítanak, mint külön-külön. Ha például Ön csúszós úton gyorsít, vagy egyenetlen tapadású útfelületen fékez, a rendszer érzékeli a problémát, és helyreállítja a tapadást, miközben a korrekciós kormányrásegítés révén segít megőrizni a jármű fölötti uralmat. Ennek eredményeként olyan szintre nő az autó menetdinamikája, ami e rendszerek önálló használatával lehetetlen volna.

Az RX különlegessége, hogy ugyanolyan otthonosan mozog a nagyváros utcáin, mint a durvább terepeken. Ebben jelentős szerepet játszik az Elektromos Szervokormány (EPS), amely automatikusan hozzáigazítja a kormányerőt az autó sebességéhez. Az autó E-FOUR állandó összkerékhajtási rendszerében egy 50 kW teljesítményű elektromotor csatlakozik a hátsó tengelyhez; észrevétlen működése révén a jármű bármilyen útfelületen remek tapadással halad. A Snow üzemmódban a rendszer gondosan elosztja a nyomatékot a négy kerék között, így az RX a jeges utakon is magabiztosan irányítható. A Sport üzemmód a lehető legnagyobb teljesítmény és dinamizmus érdekében gyorsabb gázreakciókat biztosít, így a V6-os motor ereje tökéletesen kiaknázható.

Adaptív sebességtartó automatika

ADAPTÍV SEBESSÉGTARTÓ AUTOMATIKA

Az Adaptív Sebességtartó Elektronika ugyanazt a milliméter hullámhosszú radart használja, mint a Lexus Ütközés Előtti Biztonsági Rendszere. A hagyományos sebességtartó elektronikákhoz hasonlóan ez a rendszer is tartja az autó előre beállított sebességét; ugyanakkor a radar segítségével azt is érzékeli, ha az elöl haladó jármű lassít. A berendezés ilyenkor a gáz elvételével vagy fékezéssel csökkenti a Lexus sebességét.

Ön beállíthatja a Lexusa előtt haladó autótól mért követési távolságot, s ilyenkor a rendszer a sebesség szabályozásával tartja a két jármű közti térközt. Ha az út újra szabaddá válik, az Adaptív Sebességtartó Automatika újra a beállított utazósebességre gyorsít.

Műszerfal és középkonzol

MŰSZERFAL ÉS KÖZÉPKONZOL

Üljön be az RX kormánya mögé, és vessen egy pillantást a műszerfal izgalmas, jövőbe mutató formavilágára! A kétzónás 'crossover' cockpit az ergonomikus tervezés mesteri példája; ebben az autóban nem zúdul Önre annyi fölösleges információ, mint némelyik mai járműben. A kormánykerék megnyugtatóan jó fogású és kellemes tapintású; a volánhoz faborítást és fűtést is rendelhet.

A konzol központi eleme a kristálytiszta képű, 8 colos, megosztható LED kijelző. A képernyőn háromféle információ jeleníthető meg: a vezető választásától függően egyetlen pillantással leolvashatók a teljesítményadatok, megjeleníthetők a térképek vagy a navigáció, az audio, a klímaberendezés vagy a bejövő hívások adatai.

A könnyen elérhető helyre épített, 2. generációs Remote Touch segítségével - akárcsak a volánon elhelyezett kezelőszervekkel - Ön úgy vezérelheti az autó számos szolgáltatását, hogy közben a vezetésre koncentrálhat. A Head-Up Display (amit Észak-Japán ragyogó, havas tájain fejlesztettünk ki) a képernyő alsó részére vetíti a legfontosabb járműinformációkat - például a sebességet -, így ezeket az adatokat úgy olvashatja le, hogy közben egy pillanatra sem kell elfordítania tekintetét az útról.

A kijelző emellett a Parkolássegítő Monitor kényelmét is kínálja, megjelenítve a tolatókamera által közvetített képet az autó mögötti területről - így igazán egyszerű a parkolás. Mindent egybevetve: az RX műszerfala egyedülálló módon egyesíti az exkluzív minőségben kidolgozott, gyönyörű részletmegoldásokat és a legmodernebb technológiát.

Aerodinamika

AERODINAMIKA

Az RX elegáns kupé-sziluettje és kiváló aerodinamikájú karosszériaformája hosszú hónapok szélcsatorna-kísérleteinek eredménye. Az autó minden mutatós formai megoldását szigorúan teszteltük, hogy minimumra csökkentsük az egyes elemek légellenállását. Az opcionális légrugózás segítségével az RX kocsiteste még mélyebbre engedhető le, így nagy sebesség mellett tovább javul az aerodinamika. Az RX hasmagassága szinte akkora is lehet, mint egy limuziné, s ennek köszönhetően légellenállási együtthatója hihetetlenül alacsony: a Cd 0,32-es érték a legkisebb a kategóriában.

Ennek érdekében mérnökeink és dizájnereink minden apró részletre különös figyelmet fordítottak. A karosszériaelemek közti hézagokat minimálisra csökkentették. A hátsó lámpatestekbe légterelőket építettek, s a külső tükörházakat úgy formálták meg, hogy azok légellenállása alacsony legyen. A hátsó ablaktörlőt és az AM/FM antennát a hátsó légterelőbe rejtették. A gondos munka végeredménye egy olyan autó, amely ugyanolyan otthonosan mozog a közutakon, mint a terepen.

NINCS EGYEZÉS

Nincs a keresési feltételeknek megfelelő járműjellemző. Kérjük, bővítse a keresés feltételeit!

AZ RX CROSSOVER KIVÁLÓAN PÉLDÁZZA A LEXUS MÉLY ELKÖTELEZETTSÉGÉT, HOGY MEGALKOSSA A FENNTARTHATÓ LUXUS ÉS ÉRTÉK ÚJ FORMÁJÁT.

Takayuki Katsuda , Az RX főmérnöke

MI AZ F SPORT?

AZ ÚJ F SPORT FELSZERELTSÉG MÉG MAGASABB SZINTRE EMELI AZ RX EGYEDÜLÁLLÓAN DINAMIKUS FORMÁJÁT ÉS MENETTELJESÍTMÉNYÉT. AZ ÁTTERVEZETT, ORSÓ FORMÁJÚ HŰTŐRÁCS ÉS AZ ELSŐ LÖKHÁRÍTÓBA SÜLLYESZTETT KÖDFÉNYSZÓRÓK IZGALMAS, AGRESSZÍV MEGJELENÉST KÖLCSÖNÖZNEK AZ AUTÓNAK.

A sportos összhatást tovább erősítik az exkluzív, 19 colos könnyűfém keréktárcsák és a különleges F SPORT emblémák. Az utastér egyedi fekete-szürke színkombinációját lágy, fekete bőr üléskárpit egészíti ki, az ezüstszínű dekorációs betétek és a fekete tetőkárpit pedig versenyautós hangulatot teremtenek, akárcsak az ezüstmetál színű pedálok.

Az RX 450h F SPORT modellek stabilabb futását oldalirányú menetdinamikai lengéscsillapító rendszer garantálja. Ennek köszönhetően az autó kormányzása jóval közvetlenebb, így az autó agilisabban viselkedik. Ezzel együtt a gördülési komfort is javul, hiszen a rendszer hatékonyabban nyeli el a finom rezgéseket. Az RX 450h F SPORT változat az erő, a praktikum és az attraktív megjelenés különleges kombinációját kínálja.

A személyi adatok védelméről szóló európai rendelkezések az Ön privát szférájának védelmét szolgálják. A Lexus cookie-nak is nevezett szövegfájlokat használ, amelyek megjegyzik, hogy Ön melyik oldalakra látogatott el honlapunkon, és ott mit csinált. A Lexus kizárólag a saját honlapjára utaló cookie-kat használ, valamint olyanokat, amelyek hasznos információkat gyűjtenek az Ön számára; például megmutatják a lakóhelyéhez legközelebbi márkakereskedést, vagy az Ön által konfigurált autókat. Kérjük, engedélyezze további cookie-k használatát is, amelyek révén honlapunk még élvezhetőbbé válik az Ön számára.

COOKIE-BEÁLLÍTÁSOK