concept cars

TANULMÁNY-
AUTÓK

A Lexus tanulmányautói izgalmas bepillantást engednek a jövő formatervezési irányzataiba.

main menu lexus brand

FORMATERVEZÉSI
INNOVÁCIÓ

Ebben a szekcióban bemutatjuk leglátványosabb formai tanulmányainkat.

hybrid cars

HIBRID
AUTÓK

Sokféle hibrid autó létezik, egy dolog azonban mindegyikben azonos.

lexus service

LEXUS
MÁRKASZERVIZEK

Az Önhöz legközelebbi Lexus Központok vagy márkaszervizek egyszerű keresése.

jarmutartozekok thumb

ALKATRÉSZEK ÉS
TARTOZÉKOK

Az eredeti Lexus alkatrészek és járműtartozékok használatával hosszú távra biztosíthatja autója megbízható működését.

lexus today

A LEXUS MA

Lexus gondolkodásmód: egyedülálló betekintés abba, milyen innovatív módon közelítjük meg a tervezés folyamatát.

NX 300h


Legnagyobb teljesítmény (LE) 197 (kombinált teljesítmény)
Kombinált fogyasztás (l/100 km) 5,1
Gyorsulás 100 km/h-ra (s) 9,3
Végsebesség (km/óra) 180

ÁR 12 000 000 Ft

Jegyzet

*A konfigurátor eredményei tájékoztató jellegűek. Aktuális felszereltségért kérjük töltse le árlistánkat.

MEGLEPŐ SZÖGLETEK

FEDEZZE FEL A LENYŰGÖZŐ NAGYVÁROSI DIZÁJNT, AZ ÚJ GENERÁCIÓS LEXUS HYBRID DRIVE HAJTÁST ÉS A DINAMIKUS F SPORT VÁLTOZATOT!

A vadonatúj NX 300h arra született, hogy kitűnjön a városi forgalomból, miközben öt utasa számára rugalmasan alakítható teret és remek komfortot kínál. Legújabb Full Hybrid hajtásláncunknak köszönhetően ez az újszerű Lexus lágyan, mégis dinamikusan mozog, környezetvédelmi teljesítménye pedig szinte hihetetlen.

Az ösztönösen használható Lexus-technológiák sorában az Érintőpad, a Panoráma Monitor és az Ütközés Előtti Biztonsági Rendszer* is szerepel. Emellett pedig ott az új NX 300h F SPORT változat, ami Adaptív Változó Felfüggesztéssel, 18 colos könnyűfém keréktárcsákkal, F SPORT kormánykerékkel és perforált bőrrel kárpitozott sportülésekkel varázsolja még dinamikusabbá a vezetés élményét.

*A különböző tartozékok és műszaki adatok felszereltségi szinttől függően eltérőek lehetnek

ÁRAK ÉS MŰSZAKI ADATOK

ISMERJE MEG A RÉSZLETEKET, ÉS HASONLÍTSA ÖSSZE A KÜLÖNFÉLE VÁLTOZATOKAT!

NX 300h Comfort 2WD

  • Esőérzékelős ablaktörlő
  • Elektromos Hajtás (EV) üzemmód
  • Üzemmódválasztó - ECO / NORMAL / SPORT S
  • Motorindító gomb

ÁR 12 000 000 Ft

AZ ÖSSZEHASONLÍTÁSHOZ VÁLASSZON MÁSIK VÁLTOZATOT

nx 300h takeaki kato

AZ ÚJ NX 300h TERVEZÉSE SORÁN EGY FELTŰNŐ, LÁTVÁNYOS VÁROSI TEREPJÁRÓ MEGALKOTÁSA VOLT A CÉLUNK, AMI MINDENKIBEN AZONNAL FELÉBRESZTI A VEZETÉS VÁGYÁT.

Takeaki Kato , Az NX 300h főmérnöke

A JÁRMŰ JELLEMZŐI

ISMERJE MEG JOBBAN AZ NX 300h MODELLT!

Az NX 300h menet közben - Röviden

RÖVIDEN

Stabil kiállásával, merész, orsó alakú Lexus hűtőmaszkjával és rendkívüli LED első-hátsó világításával az új NX 300h kitűnik a tömegből. Ezt a modern műalkotásra emlékeztető autót egyszerűen lehetetlen nem észrevenni. A karosszéria éles, mégis lendületesen nyújtózó vonalait az olvadó fém bonyolult szépsége ihlette. Ha közel lép az NX-hez, a kilincsek világítása életre kel; így üdvözli Önt ez a dinamikusan felhúzott oldalvonallal és kupés sziluettel megformált autó. Elölnézetből a három vetítőlencsés LED-fényszórók és a nyílhegy alakú nappali fények teremtenek utánozhatatlan Lexus-kisugárzást, hátul pedig drágakőhatású lámpatestek jelenítik meg az 'L' emblémát, hatásosan hangsúlyozva a városi terepjáró erőteljes formavilágát.

Az új NX 300h hihetetlenül lágyan adja le 197 lóerős teljesítményét. Mindeközben az erőteljes városi terepjáró CO2-kibocsátása csupán 116 g/km*, s az üzemanyag-fogyasztás is mindössze 5,0 l/100 km*.

* Az NX 300h FWD Eco modellváltozat esetében.

Az NX 300h utastere - Röviden

RÖVIDEN

Gyönyörködjön a város látványában, kényelmesen elnyújtózva az NX 300h szépen kimunkált bőrülésében, magasan a forgalom fölött! Az utastérben mindig kellemes közérzetet biztosít az S-Flow klímaberendezés, ami csak azokat az üléseket hűti, amelyeken ül valaki; ECO üzemmódban pedig az elektromos ülésfűtés teremt barátságos meleget a hűvös reggeleken. A manőverezés gyerekjáték a négy rejtett kamera képét kivetítő Panoráma Monitor segítségével. A kamerák a hűtőrácsban, a csomagtérajtóban és a külső visszapillantó tükrökben kaptak helyet (utóbbiak a tükrök behajtása után is működnek), s az általuk közvetített képre rajzolt segédvonalakkal még a zsúfolt városi környezetben is gond nélkül irányíthatja az autót.

Az új NX 300h modellhez most a legmodernebb multimédiás megoldásokat is megrendelheti. Ilyen a Lexus Prémium Navigáció és a Lexus Kapcsolódó Szolgáltatások, amelyek közt a Google Street View® is szerepel. A rendszer a legtakarékosabb útvonal meghatározásában is segítséget nyújt.

Biztonságban az NX 300h utasterében - Röviden

RÖVIDEN

Az új NX 300h modellt arra terveztük, hogy vezetője a lehető legkevésbé fáradjon el. Az extra széles Head-Up Display a szélvédőre vetíti az információkat, hogy Ön a forgalomra koncentrálhasson; a Sávtartó Asszisztens megakadályozza, hogy az autó kisodródjon a forgalmi sávból, az Automatikus Távfény pedig szükség esetén tompított világításra vált. Az Ütközés Előtti Biztonsági Rendszer milliméteres hullámhosszú radarral deríti fel az útakadályokat, és szükség esetén önműködően fékez, miközben szorosra húzza a biztonsági öveket. Ha pedig mégis bekövetkezne egy baleset, az autóban ülők testi épségét szilárd biztonsági utascella és nyolc légzsák óvja.

Üzemmódválasztó

ÜZEMMÓDVÁLASZTÓ

Ebben az élvezetesen vezethető városi terepjáróban az Üzemmódválasztó segítségével Ön mindig pillanatnyi hangulatához igazíthatja a teljesítményt, hiszen számos beállítás közül választhat – az ECO-tól egészen a SPORT S+ üzemmódokig. A szilárd karosszéria és az Adaptív Változó Felfüggesztés könnyed és precíz irányíthatóságot biztosít, az E-FOUR Összkerékhajtás pedig extra magabiztosságot ad a csúszós utakon.

Lexus Kézművesség

LEXUS KÉZMŰVESSÉG

Kézi munkával készült 'shimamoku' fabetéteivel és gyönyörűen kidolgozott bőrkárpitozásával az NX 300h új mércét állít a városi terepjárók világában. Az autó a Kyushu gyárban készül, ahol a pormentes fényezőüzem dolgozói két elszívó kamrán keresztül haladnak át, hogy speciális munkaruhájukról és hajukról minden szennyeződést eltávolítsanak. Egy vízfüggöny (a beceneve Niagara) tovább csökkenti a levegőben lebegő por mennyiségét. A különleges fényezési folyamat során minden alapréteget kézi homokcsiszolás követ (ezt az időigényes eljárást másutt csak az egyedi építésű autóknál alkalmazzák). Végezetül minden NX átesik egy 30 kilométeres tesztvezetésen.

EURO NCAP – 5 csillagos értékelés

EURO NCAP 5 csillagos értékelés

A Lexus NX 300h ötcsillagos értékelést kapott a neves Euro NCAP szervezettől. A különféle tesztek során kapott pontszámok jóval meghaladták az ötcsillagos besoroláshoz szükséges küszöbértéket, így az új Lexus a szegmens nagyon biztonságos járművei közé tartozik.

A tesztprogram négy fő területet vizsgál: a felnőtt utasok biztonságát, a gyermekek biztonságát, a gyalogosvédelmet, és 2009 óta a biztonsági segédberendezéseket is. Ez utóbbiak közé tartoznak a sérüléseket megelőző, vagy súlyosságukat mérséklő funkciók, például az automatikus vészfék, az elektronikus stabilitásvezérlő vagy a sebességkorlátozó.

A Lexus NX 300h 82 százalékos eredményt ért el a felnőtt utasok biztonsága terén, valamint 82 százalékot a gyermekek biztonsága, 69 százalékot a gyalogosvédelem és 71 százalékot a biztonsági segédberendezések értékelésén.

Színes Head-Up Display

SZÍNES HEAD-UP DISPLAY

A berendezés színesben, közvetlenül a szélvédőre vetíti ki a jármű adatait. Az extra széles, 6,2 colos Head-Up Display segítségével a navigációs utasítások és az audiorendszer beállításai is anélkül olvashatók le, hogy a vezető elfordítaná tekintetét az útról.

Beépített luxus

BEÉPÍTETT LUXUS

A pazar kivitelű első ülések az'integrált habosítás' technológiájával készülnek, amit elsőként az F SPORT modelleknél vezettünk be. Ez a motorsportból átvett eljárás nagyobb kényelmet és jobb oldaltartást biztosít, mint a hagyományos kárpitozási módszerek.

A bőséges első és hátsó lábtér mellett az is nagy mértékben növeli a komfortot, hogy az első ülések nyolc irányban állíthatók motorosan, sőt deréktámasszal és memóriával is kiegészíthetők.

Az üléspárnák formáját és keménységét arra optimalizáltuk, hogy mérsékeljék az érzékeny deréktáji csigolyákra nehezedő nyomást. Az extra kényelem érdekében az ülések széles tartományban állíthatók, hogy a megtermettebb európai testalkathoz is jól illeszkedjenek.

Minden NX 300h alapfelszereltségének része a praktikus, 60:40 arányban osztott hátsó üléssor, ami megkönnyíti a nagyobb tárgyak, például egy versenybicikli vagy egy szörfdeszka szállítását. A teljes üléssor ledöntésével még ennél terjedelmesebb tárgyak is elférnek az utastérben.

Megrendelheti a teljesen elektromos üléslehajtó mechanizmust is, ami több, kényelmesen elérhető kapcsolóval működtethető. Az üléstámlák dőlésszöge is állítható, ami tovább növeli a hátul utazók komfortérzetét.

Biztonsági utascella / 8 légzsák

BIZTONSÁGI UTASCELLA / 8 LÉGZSÁK

A rendkívül szilárd biztonsági utascella mellett az autóban ülők testi épségét nyolc légzsák is óvja. A vezetőt és az első utast két fokozatban felfúvódó első légzsákok, valamint térd- és oldallégzsákok védik. A függönylégzsák az utastér teljes hosszúságában felfúvódik. A hátsó középső öv kivételével minden biztonsági övhöz előfeszítő tartozik. E kimagasló biztonsági szintet alapáron kínáljuk az új NX 300h modellhez.

Egy ráfutásos baleset során az első ülések és fejtámlák különleges kialakítása minimumra csökkenti a nyak mozgását. A megerősített ülésváznak köszönhetően a test besüppedhet a háttámlába, miközben a fejtámla előre mozdul, stabilan megtámasztva az utas fejét.

Menetteljesítmény

MENETTELJESÍTMÉNY

Annak érdekében, hogy az NX 300h bármilyen úton precízen és élvezetesen uralható legyen, először a világ legfejlettebb vezetési szimulátorán teszteltük, majd pedig kilométerek százezrein át vezettük a legkeményebb sarkköri és sivatagi utakon.

Vadonatúj karosszériájával, futóművével és kormányszerkezetével az új NX 300h vezetése igazi élvezet. A modern lézeres csavarhegesztési és ragasztási technológiák extrém merev karosszériát eredményeznek, így az autós rendkívül pontosan irányíthatja e városi terepjárót. A kompakt MacPherson első rugóstaggal és kifinomult, kettős keresztlengőkaros hátsó futóművel felszerelt NX úttartása kiemelkedő, kanyarmeneti tulajdonságai személyautósak, egyenesfutása pedig kiváló. Az opcióként rendelhető Adaptív Változó Futómű intelligensen vezérli mind a négy kerék lengéscsillapítását. Ez nemcsak a rugózási komfortot növeli, hanem kivételesen precíz irányíthatóságot is biztosít.

Fejlett technológia

FEJLETT TECHNOLÓGIA

Ha kulccsal a zsebében közelíti meg az NX 300h-t, az autó a négy kilincs diszkrét megvilágításával üdvözli Önt, majd egy érintésre oldja a zárakat. A szépen formázott, kulcslyuk nélkül kialakított kilincsek a maguk nemében egyedülállóak.

Az NX 300h fedélzetén ösztönösen kezelhető technológiák végzik el Ön helyett a mindennapos rutinfeladatokat: az intelligens mennyezeti világítás érzékeli, ha felé nyúl, így a sötétben nem kell keresgélnie a kapcsolót, a csomagtérajtó pedig emlékszik, hogy milyen magasra szokták felnyitni. A 'Takumi' mesteremberek által gyönyörűen kidolgozott utastér egyik meghatározó eleme az orsó formájú hűtőrács alakját idéző középkonzol, s az utastérben az analóg időmérő óra és hangulatvilágítás teremt különleges hangulatot. A rendkívül kényelmes, 8 irányban motorosan állítható, bőrkárpitozású vezetőülés fűthető és szellőztethető, és a 60:40 arányban osztott hátsó üléssort is motorral döntheti előre, ha több helyre van szüksége a sílécek vagy a szörfdeszkák számára.

Ütközés Előtti Biztonsági Rendszer / Adaptív Sebességtartó Automatika

ÜTKÖZÉS ELŐTTI BIZTONSÁGI RENDSZER / ADAPTÍV SEBESSÉGTARTÓ AUTOMATIKA

Ütközés Előtti Biztonsági Rendszer: Az Ütközés Előtti Biztonsági rendszer egy milliméteres hullámhosszú radar és egy fedélzeti számítógép segítségével méri fel az ütközésveszélyt. Ha a veszély nagy, a berendezés hang- és fényjelekkel figyelmezteti a vezetőt, és megnöveli a féknyomást. Ha az ütközés elkerülhetetlen, az Ütközés Előtti Biztonsági rendszer önállóan fékez, miközben szorosra húzza az első biztonsági öveket.

A vezető kifáradását mérséklő Adaptív Sebességtartó Automatika (ACC) tartja a követési távolságot az NX 300h és az előtte haladó autó között - még akkor is, ha az elöl haladó jármű sebessége változik, sőt akkor is, ha állóra fékez. Ha az út újra szabaddá válik, az ACC megint a beállított utazósebességre gyorsít.

Panoráma Monitor

PANORÁMA MONITOR

A négy kamera majdnem 360 fokos szögben mutatja meg az autó környezetét, ami nagy segítség a szűk helyeken. Ez az első Lexus, amelyben a Panoráma Monitor virtuális 3D nézetben ábrázolja az NX-et, és segédvonalakkal segíti a manőverezést a zsúfolt városi környezetben.

S-Flow Klímavezérlés

S-FLOW KLÍMAVEZÉRLÉS

A nagy teljesítményű, kétzónás klímaberendezés rendkívül energiatakarékos, mivel az intelligens S-Flow vezérlés csak a foglalt üléseket klimatizálja.

A vezető és az első ülés bőrkárpitozásához rendelhető ülésfűtés/szellőztetés hamisítatlan luxushangulatot teremt, különösen az extrém hideg téli napokon.

A hideg napokon jól jöhet, hogy a magasabb felszereltségű modellek kormánykereke fűthető. A fűtés egy gombnyomással aktiválható, és egy előre beállított időtartam után automatikusan kikapcsol.

Sávtartó Asszisztens / Automatikus Távfény

SÁVTARTÓ ASSZISZTENS / AUTOMATIKUS TÁVFÉNY

Sávtartó Asszisztens: Ez az innovatív technológia segít megakadályozni, hogy az autó kisodródjon a sávból. a berendezés figyelmeztető jelzést ad, és automatikusan kiegészítő kormányzási nyomatékot biztosít.

Éjszaka az Automatikus Távfény a belső visszapillantó tükör mögé épített kamera segítségével automatikusan tompított világításra kapcsol, ha egy szembejövő szembejövő vagy egy másik, elöl haladó jármű lámpáját érzékeli - így a többi autóst nem vakítja el a fény, Önnek pedig nem kell a kapcsolgatásra figyelnie.

Lexus Hybrid Drive

LEXUS HYBRID DRIVE

A legújabb generációs Lexus Hybrid Drive hajtás – ami észrevétlenül hangolja össze a 2,5 literes benzinmotor és az elektromotor(ok) erejét – lágyan és halkan mozgatja az NX 300h modellt, amely olyan kényelmesen vezethető, mint egy hagyományos luxusautó. Az üzemanyag-fogyasztás az élénk teljesítmény ellenére is csupán 5,0 l/100 km*, ami hihetetlenül kedvező adat egy ilyen méretű városi terepjárótól. Az energia-visszanyerő fékezés miatt az akkumulátort sosem kell külső forrásból feltölteni, és élvonalbeli hibrid technológiánknak köszönhetően az NX 300h rendkívül kedvező üzemeltetési költségeket kínál.


* Az NX 300h FWD Eco modellváltozat esetében.

ELINDULÁS

Elinduláskor az első és hátsó elektromotorok lendületesen gyorsítják az NX 300h-t egészen 65 km/órás tempóig; az ehhez szükséges áramot a hybrid akkumulátor szolgáltatja. Ilyenkor az autó szinte teljes csendben, üzemanyag-fogyasztás és emisszió nélkül halad.

NORMÁL HALADÁS

65 km/órás sebesség fölött szinte teljesen észrevétlenül beindul az ultrafinom járású Atkinson-ciklusú benzinmotor, de szükség esetén még az elektromotorok is bekapcsolódnak a hajtásba. A benzines és elektromos erőforrások szinte tökéletes összhangjának köszönhetően az NX 300h különleges vezetési élményt kínál – alacsony károsanyag-kibocsátás és csekély fogyasztás mellett.

GYORSÍTÁS PADLÓGÁZZAL

Erőteljes gyorsításkor az elektromotorok késedelem nélkül bekapcsolnak, kiegészítve a 2,5 literes benzinmotor teljesítményét. A kétféle erőforrás közös nyomatéka lélegzetelállító gyorsulást eredményez – pontosan akkor és úgy, ahogyan Ön szeretné.

LASSÍTÁS, MEGÁLLÁS, FÉKEZÉS

Amikor az autó lassít vagy megáll, a benzinmotor kikapcsol, nullára csökkentve az emissziót. Ha Ön fékez, vagy leveszi lábát a gázpedálról, az energia-visszanyerő fékrendszer hasznosítja és villamos energia formájában tárolja a hibrid akkumulátorban azt a mozgási energiát, ami más autókban ilyenkor kárba vész. Ez az oka annak, hogy egy Lexus Full Hybridet sosem kell feltölteni.

Mark Levinson® Prémium Audiorendszer

MARK LEVINSON® PRÉMIUM AUDIORENDSZER

A GreenEdge™ technológiával párosított, 14 hangszórós Mark Levinson® Premium Surround hangrendszert kifejezetten az NX 300h akusztikájához hangoltuk. A hibátlan 7.1 csatornás digitális házimozi-élményt még magasabb szintre emeli a Clari-Fi™ technológia, ami újraalkotja az MP3 digitális tömörítés során elveszett hangokat.

Drágakő-hatású, tripla 'L' LED fényszórók

DRÁGAKŐ-HATÁSÚ, TRIPLA 'L' LED FÉNYSZÓRÓK

A drágakő-hatású, tripla 'L' LED fényszórókban ugyanaz a fényforrás adja a tompított és a távfényt. Az F SPORT és Luxury modellek exkluzív felszereltségeként kínált, teljes fényerejű LED nappali világítás még hatásosabbá teszi az NX megjelenését.

A hátsó világítótest elegáns LED-sorai a Lexus jellegzetes L alakú jelét formázzák, látható rés nélkül keresztezve a csomagtérajtót. A burkolatok kristályfénnyel csillognak, így akkor is lenyűgöző látványt nyújtanak, amikor a világítás nincs felkapcsolva.

Az innovatív kanyarvilágítási funkcióval kiegészített LED ködfényszórók szépen harmonizálnak az orsó formájú hűtőrács és a LED nappali világítás vonalaival, emellett pedig segítenek az autó energiafogyasztásának mérséklésében.

E-Four

E-FOUR

Az összkerékhajtású NX 300h modellek E-FOUR technológiája még a legkeményebb terepen is folyamatos teljesítmény-leadást és magabiztos tapadást biztosít. Az innovatív E-FOUR hajtásban a hátsó tengelyhez egy 68 lóerős elektromotor kapcsolódik, ami szükség esetén késedelem nélkül adja le forgatónyomatékát.

Érintőpad

TOUCH PAD / MULTIMEDIA

Bármilyen zsúfoltak is a mindennapjai, az NX 300h volánja mögött ülve sosem marad le semmiről. Ebben az autóban olyan innovatív technológiák várják, mint például a vezeték nélküli töltő, ami tölti a konzoldobozba tett mobiltelefon akkumulátorát. Vagy ott az Érintőpad, amivel könnyedén kezelheti a Lexus Prémium Navigációt és a Kapcsolódó Szolgáltatásokat (Online Search, Google Street View®, Panoramio® vagy Connected Traffic). Ha pedig kikapcsolódásra vágyik, a Mark Levinson® Prémium Surround rendszer tökéletes minőségben játssza le kedvenc zenéit.

Kipörgésgátló / Menetstabilizáló Rendszer

KIPÖRGÉSGÁTLÓ / MENETSTABILIZÁLÓ RENDSZER

A Kipörgésgátló magabiztosabb útfogást biztosít, különösen olyankor, amikor az NX 300h egyenetlen vagy csúszós útfelületen indul el, illetve gyorsít. Ha a rendszer valamelyik kerék kipörgésének veszélyét észleli, azonnal közbelép, fenntartva a megfelelő tapadást.

A Menetstabilizáló Rendszer különösen a gyors kanyarokban vagy az autó megcsúszása során segít a vezetőnek, hogy megőrizze uralmát a jármű felett. A rendszer a fékek külön-külön működtetésével, illetve a teljesítmény csökkentésével mérsékli az autó sebességét, és javítja a menetstabilitást.

18" könnyűfém keréktárcsák

18" KÖNNYŰFÉM KERÉKTÁRCSÁK

A Comfort és Executive modellváltozatokhoz széria keréktárcsa összetett, U alakú küllőkialakítása egyedi és erőteljes dizájnt alkot, és a látványosan sportos megjelenést 225/60 R18 méretű abroncsok teszik teljessé.

Turbófeltöltő

TURBÓFELTÖLTŐ

A rendkívül hatékony, twin scroll turbófeltöltő kifejezetten úgy lett tervezve, hogy a teljes fordulatszám-tartományban magas forgatónyomatékot biztosítson. A Lexus mérnökei a turbinalapátok alakjának tökéletesítésével és a csapágyazás súrlódásának csökkentésével kompakt, hatékony és hihetetlenül gyorsan felpörgő szerkezetet alkottak.

LED hátsó világítás

LED HÁTSÓ VILÁGÍTÁS

A hátsó világítótest elegáns LED-sorai a Lexus jellegzetes L alakú jelét formázzák, látható rés nélkül keresztezve a csomagtérajtót. A burkolatok kristályfénnyel csillognak, így akkor is lenyűgöző látványt nyújtanak, amikor a világítás nincs felkapcsolva.

Hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer

HÁTSÓ, KERESZTIRÁNYÚ FORGALOMRA FIGYELMEZTETŐ RENDSZER

Tolatáskor (például egy zsúfolt parkolóból való kiállásnál) a hátsó, keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer (RCTA) a holttérfigyelő radarjának használatával érzékeli a nehezen belátható területről közelítő járműveket. Ilyenkor az RCTA a külső tükrökben látható jellel és hangjelzéssel figyelmeztet a veszélyhelyzetre.

Üdvözlő fény

ÜDVÖZLŐ FÉNY

Amikor a kulccsal a zsebében vagy táskájában az NX közelébe lép, az autó a négy kilincs és a talaj diszkrét megvilágításával üdvözli Önt, így segítve a sötétben nem látható akadályok kikerülését.

NINCS EGYEZÉS

Nincs a keresési feltételeknek megfelelő járműjellemző. Kérjük, bővítse a keresés feltételeit!

A fent megjelenített tulajdonságok nem feltétlenül képezik az összes felszereltségű autó részét. Pontos adatokért kérjük, keresse hivatakos márkakereskedésünket!

MI AZ F SPORT?

nx 300h fsport

AZ ÚJ NX 300h F SPORT MODELL HANGOLÁSÁT UGYANAZ A CSAPAT VÉGEZTE, AMELY AZ LFA SZUPERSPORTKOCSIT ÉS A NAGY TELJESÍTMÉNYŰ RC F KUPÉT IS KIFEJLESZTETTE, ÍGY AZ ÚJ VÁROSI TEREPJÁRÓ IS MAGÁBON HORDOZZA E KÉT LENYŰGÖZŐ AUTÓ SZELLEMISÉGÉT.

A merészen megformált NX 300h F SPORT exkluzív teljesítménye és agresszíven sportos stílusa még élvezetesebb autózást kínál, miközben a 18 colos könnyűfém keréktárcsák, az F SPORT hűtőrács és az első légterelő idom szinte vonzza a tekinteteket. A vezetés szerelmesei igazán élvezik majd a perforált bőrrel borított F SPORT kormánykereket és a kiváló tartású, 'integrált habosítással' készült bőrüléseket.

Az utastér sportos hangulatát alumínium pedálok és karbonszálas hatású betétek erősítik. Az Adaptív Változó Felfüggesztésnek köszönhetően az NX 300h F SPORT lágyan rugózik, mégis rendkívül dinamikusan irányítható.

nx 300h fsport thumb 300x220 tcm862 1305950

F SPORT DIZÁJN

A különleges, 'L-mintázatú' hálóval borított, látványos hűtőrács egyértelmű utalás az új NX 300h F SPORT utánozhatatlan menetdinamikájára. A mélyebbre húzott első légterelő leszorító erejét egy aerodinamikai elem növeli, és az alsó légbeömlő nyílás is nagyobb.

A látványos megjelenésű NX 300h F SPORT változatra fekete tükörburkolatokat szerelünk. Ez izgalmas kontrasztot alkot az F SPORT stílussal, érzékletesen kihangsúlyozva e lenyűgöző városi terepjáró dinamizmusát.

nx300h fsportfeatures steeringwheel

F SPORT MŰSZEREK

A még élvezetesebb vezetési élmény érdekében a multi-információs képernyőn az új Gyorsulásmérő jelzi az NX 300h F SPORT modellre ható oldal- és hosszirányú gyorsulási erőket. A kijelzőn a kormányzási szög, a gázpedál állása és a hidraulikus féknyomás is megjelenik.

Seats 01 tcm862 1305954

F SPORT UTASTÉR

Az NX 300h F SPORT jellegzetes belső színvilágát az élénk 'Sötét Rózsa' bőrkárpitozás és a fekete tetőburkolat teremti meg. Az 'integrált habosítással' készült exkluzív F SPORT ülések jobb megtámasztást biztosítanak a kanyarokban. Az ezüstszínű, szénszálas hatású betétek tökéletesen passzolnak a lyuggatott sportpedálokhoz, a küszöbdíszlécekhez és a többi F SPORT belső kiegészítőhöz. A precíz 'dupla vörös' varrások dinamikus külsőt kölcsönöznek az üléseknek, a műszerfalnak és a váltókarnak.

nx300h fsportfeatures instruments

F SPORT KORMÁNYKERÉK

Az F SPORT emblémával díszített kormánykerékhez a legendás LFA szupersportkocsi adta az ihletet. A perforált bőrrel borított F SPORT váltókar jól passzol a kormánykerék dizájnjához, izgalmas, sportos hangulatot varázsolva az utastérbe.

Suspension 01 tcm862 1305953

F SPORT FUTÓMŰ

Az új NX 300h F SPORT modellt ugyanaz a csapat finomhangolta, amely az LFA szupersportkocsi és a nagy teljesítményű RC F kupé fejlesztését végezte, így az új városi terepjáró is magában hordozza e két lenyűgöző autó szellemiségét. A még közvetlenebb vezetési élmény érdekében az autó alapfelszereltségének része a sportos hangolású futómű és a nagy teljesítményű lengéscsillapítók, emellett pedig Adaptív Változó Felfüggesztés és SPORT S+ üzemmód is rendelhető.

nx fsport thumb wheel

F SPORT KERÉKTÁRCSÁK

Az F SPORT modellek exkluzív tartozéka ez a sötét metálfényezésű, rendkívül látványos, 5 dupla küllős könnyűfém keréktárcsa, ami hatásosan hangsúlyozza ki a jármű dinamikus karakterét.

A személyi adatok védelméről szóló európai rendelkezések az Ön privát szférájának védelmét szolgálják. A Lexus cookie-nak is nevezett szövegfájlokat használ, amelyek megjegyzik, hogy Ön melyik oldalakra látogatott el honlapunkon, és ott mit csinált. A Lexus kizárólag a saját honlapjára utaló cookie-kat használ, valamint olyanokat, amelyek hasznos információkat gyűjtenek az Ön számára; például megmutatják a lakóhelyéhez legközelebbi márkakereskedést, vagy az Ön által konfigurált autókat. Kérjük, engedélyezze további cookie-k használatát is, amelyek révén honlapunk még élvezhetőbbé válik az Ön számára.

COOKIE-BEÁLLÍTÁSOK